Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Rezort školstva odštartoval elektronickú aukciu na 26 učebníc

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva dnes odštartovalo nákup učebníc prostredníctvom elektronickej aukcie. Touto formou chce obstarať 26 titulov reformných učebníc pre žiakov na prvom a druhom stupni základných škôl a osemročných gymnázií.

Časť učebníc je určených pre žiakov s vyučovacím jazykom maďarským. Elektronická aukcia sa začala dnes o 8:00 a potrvá tri pracovné dni, do stredy 9. mája. Celkovo plánuje rezort nákup 950 000 učebníc. Elektronické aukcie odštartoval v rezorte predchodca ministra Dušana Čaploviča Eugen Jurzyca. Čaplovič vyzdvihuje, že "s týmto spôsobom nákupu sa spája transparentnosť, spravodlivosť, šetrenie a efektívnosť".

Aukčnú súťaž spustilo ministerstvo na základe vopred stanovených kvalitatívnych kritérií. Návrhy učebníc od rôznych vydavateľov posudzovala komisia na vyhodnotenie ponúk, zložená z odborníkov z rezortu školstva, Štátneho pedagogického ústavu, ale aj z pedagógov vyučujúcich dané predmety.

Každá učebnica bola hodnotená cez konkrétne odborné kritéria, predovšetkým išlo o plnenie požiadaviek príslušného štátneho vzdelávacieho programu, ako aj napríklad uplatňovania pedagogických, didaktických či metodologických zásad.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu