Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Obama: Ženy nie sú záujmová skupina, ale hnacia sila ekonomiky

Barack Obama
Barack Obama

WASHINGTON - Prezident USA Barack Obama dnes povedal, že ženy by nemali byť redukované na politickú záujmovú skupinu, ale skôr rešpektované ako hnacia sila ekonomiky.

Obama hovoril v Bielom dome, na fóre o ženách a ekonomike. Obama poznamenal, že v ostatnom čase sa veľa hovorí o ženách a ženských otázkach, ale podľa neho sa táto konverzácia veľmi zjednodušila. "Ženy nie sú monolitný blok. Ženy nie sú nejaká záujmová skupina." Netreba sa k nim tak správať.

Predvolebný prieskum USA Today/Gallupovho inštitútu z tohto týždňa ukázal, že Obama má u voličiek dvojciferný náskok v porovnaní s najpravdepodobnejším kandidátom republikánov na prezidenta Mittom Romneym. V prezidentských voľbách v roku 2008 získal Obama hlasy 56 percent žien, čo mu pomohlo vo víťazstve nad republikánom Johnom McCainom.

Obama dnes povedal, že záležitosti žien treba posudzovať zo širšieho uhla, ako záležitosti, ktoré sa týkajú celých rodín a hospodárskej konkurencieschopnosti národa. Povedal, že mu je ženská téma veľmi blízka, keďže ho vychovala osamelá matka a spoločne s manželkou Michelle majú dve dcéry.

Prezident spomenul, že sa pokúša presadiť legislatívu, ktorá vyzbrojí ženy na boj proti platovej diskriminácii, vzhľadom na to, že ženy v USA stále zarábajú v priemere 77 percent toho, čo muži na rovnakej pozícii, napriek legislatíve z roku 2009.

"Keď viac žien zarába, ale prináša domov menej peňazí ako muži, ktorí robia tú istú prácu, oslabuje to rodiny, oslabuje to spoločenstvá, je to nespravodlivé voči našim deťom, oslabuje to celú našu ekonomiku," zdôraznil Obama.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu