Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Záujem o zájazdy do Grécka je doteraz vyšší ako vlani

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Záujem ľudí o nákup letných dovoleniek na gréckych ostrovoch je vyšší ako v minulom roku. Zhodlo sa na tom niekoľko cestovných kancelárií združených v Slovenskej asociácii cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) po stretnutí klubu touroperátorov.

"Faktom ostáva, že dovolenky na gréckych ostrovoch sa podľa vyjadrení členov predávajú viac ako minulý rok. Produkt je zároveň širší ako vlani," opísal viceprezident SACKA Stanislav Macko.

Grécko je totiž podľa neho stále veľmi obľúbené medzi Slovákmi, aj napriek nepriaznivej ekonomickej situácii a štrajkom. "Za minulý kalendárny rok bolo Grécko pravdepodobne na treťom mieste v objeme vycestovaných turistov zo Slovenska," priblížil Macko.

Vlani bola pritom podľa neho situácia okolo Grécka ovplyvnená najmä veľkou medializácou štrajkov v krajine. "Na ostrovoch však bol pokoj a ľudia sa vracali z dovoleniek spokojní," dodal Macko. Krajine pomohla aj politická situácia v Egypte či Tunisku, kam sa rozhodlo cestovať menej ľudí, a tak sa vyberali napríklad aj do Grécka. "A to platí aj v tomto roku," podotkol Macko.

Celkovo sa pritom zájazdy v ponukách first moment predávajú na Slovensku podľa cestovných kancelárií lepšie ako minulý rok. "Členovia signalizujú, že predaj sa rozbehol lepšie ako minulý rok. Ľudia reagujú na včasný nákup z roka na rok pozitívnejšie," doplnil Macko. Dovolenkárom vyhovuje podľa jeho slov najmä širší výber, ktorý majú k dispozícii pri skoršom nákupe dovoleniek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu