Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

ČSA pozastavujú linku medzi Prahou a Bratislavou

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

PRAHA - České aerolínie (ČSA) od 1. augusta 2011 pozastavia premávku leteckej linky medzi Prahou a Bratislavou. Podľa ČSA stratila ekonomický zmysel po tom, čo spoločnosť nedávno zaviedla niekoľko priamych liniek z Bratislavy do európskych metropol.

 Letecké spojenie medzi oboma mestami 29. októbra 1923 bolo historicky prvým letom ČSA, konštatuje na svojej internetovej stránke iDNESs.cz český denník Mladá fronfa Dnes.

Linku využívali predovšetkým cestujúci z Bratislavy, západného Slovenska a spádových oblastí južnej Moravy, ktorí v Prahe prestupovali na ďalšie lety. "Po tom, čo České aerolínie 23. júna pripojili Bratislavu priamo k svetovej sieti liniek aliancie SkyTeam, odpadla nutnosť cestovať s prestupom," uviedla hovorkyňa ČSA Hana Hejsková.

V dôsledku zníženia záujmu o lety medzi oboma hlavnými mestami podľa ČSA nemá prevádzkovanie tejto linky z ekonomického hľadiska zmysel, preto od 1. augusta končí. Termín, dokedy bude linka pozastavená, nie je stanovený, povedala Hejsková pre iDNES.cz.

"Tento krok je predpokladaným prispôsobením prevádzky spoločnosti záujmu cestujúcich, vývoju na trhu a obchodným príležitostiam," dodal viceprezident pre predaj a marketing ČSA Jiří Marek.

ČSA teraz ponúkajú cestujúcim z Bratislavy takmer štvornásobný počet miest na linkách do európskych destinácií oproti doteraz ponúkaným letom s prestupom cez Prahu, uviedla spoločnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu