Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vyvlastňovanie pozemkov pod severný obchvat Trnavy prerušili

TRNAVA - Vyvlastňovacie konanie voči majiteľom pozemkov, ktorí nesúhlasia s kúpnopredajnými zmluvami Slovenskej správy ciest (SSC) týkajúcimi sa pozemkov pod severný obchvat Trnavy, je prerušené. Pre agentúru SITA to uviedla Iveta Fedorová zo Slovenskej správy ciest.

Ako ďalej pokračovala, stalo sa tak "z dôvodu, že vlastníci nesúhlasili s cenou stanovenou v znaleckom posudku SSC." Majitelia boli preto vyzvaní, aby v lehote 30 dní doložili nový znalecký posudok. SSC ceny parciel zverejniť nechce. Kedy sa vyvlastňovacie konanie skončí, správa ciest netuší. "Stále sa vyvlastňujú traja majitelia pozemkov," dodala Fedorová. Podľa nej však naďalej platí, že celý obchvat by mal byť hotový v roku 2008 a náklady naň v objeme takmer 1,3 mld. Sk by sa nemali navýšiť.

Na začatie prvej etapy výstavby obchvatu, ktorý odkloní predimenzovanú dopravnú premávku Trnavou je potrebná plocha s rozlohou približne desať hektárov. SSC verí, že úvodné práce začnú ešte tento rok. Hlavná trasa cesty prvej triedy bude asi 4,5 km dlhá.

Severný obchvat je v územnom pláne už od roku 1977. V roku 1987 bol dokončený juhovýchodný obchvat. Vybudovaním severného obchvatu vznikne dopravná trasa, ktorá prevezme okrem tranzitnej dopravy aj funkciu rozdelenia regionálnej dopravy v súčasnosti vedúcej cez mesto. Severný obchvat je dôležitý najmä v súvislosti so začatím výroby v PSA Peugeot Citroën, ale aj s deklarovaným rozšírením výroby v podnikoch Sony či Johns Manville. Tieto podniky vytvárajú tlak na to, aby sa obchvat vybudoval, pretože inak musia prechádzať cez mesto, ktoré je často v kritických hodinách nepriechodné.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu