Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Produkčné poznámky

Zobraziť galériu (15)

Držiteľ Oscara®, režisér Sydney Pollack prispel v posledných dvadsiatich rokoch do fondu svetovej kinematografie skvelými thrillermi, ako sú „Tri dni Kondora“, „Bez zlého úmyslu“ a „Firma“. Teraz prichádza so súčasnou drámou plnou záhad a vyostrených situácií, ktoré sa odvíjajú v našom 21. storočí pod vplyvom medzinárodného terorizmu, priamo vo vnútri tajomnej spleti chodieb organizácie spojených národov.

Hlavnými predstaviteľmi tohto filmu sú držitelia Oscara® Nicole Kidmanová a Sean Penn, dvaja ľudia, ktorí sa nečakane stretnú v bludisku vzrastajúcej paranoje a v spleti osobných tajomstiev a výbušných udalostí medzinárodného dosahu.

Tento film sa natáčal na Manhattane a v Južnej Afrike a je to prvý film v histórii, ktorému sa podarilo preniknúť do ostro stráženého medzinárodného teritória OSN v New Yorku. Dramatické udalosti začínajú, keď tlmočníčka Silvia Broomová (Nicole Kidmanová) pôvodom z Afriky tvrdí, že počula vyhrážky smrti, vzťahujúce sa na hlavu afrického štátnika. Boli vyslovené v africkej reči, ktorú málokto pozná a preto skoro nikto nemohol rozumieť. So slovami „Učiteľ neopustí tento priestor živý“ sa v všetko v Silviinom živote ocitá hore nohami a ona sama sa stane terčom neznámych vrahov.

Akonáhle celú vec ohlási, ocitne sa pod dohľadom federálneho agenta Tobina Kellera (Sean Penn) a jej život sa premení na nočnú moru. Tobin, ktorý preveruje jej minulosť, je voči nej stále podozrievavý a domnieva sa, že ona sama je zapletená do nejakého sprisahania. S každým ďalším Silviiným krokom jeho podozrenie vzrastá. Je Silvia podozrivou, obeťou alebo niečím úplne iným? A dokáže si Tobin poradiť so svojimi súkromnými citovými problémami a ochrániť ju? Aj keď obidvaja sú na sebe do istej miery závislí, nemôžu sa od seba viacej líšiť. Silviinou silnou stránkou sú slová, diplomacia a bystrý úsudok, zatiaľ čo Tobin pracuje s inštinktom, dáva prednosť akcii a snaží sa vychádzať z najjednoduchších predpokladov ľudského chovania. Teraz, keď hrozí nebezpečenstvo, že bude spáchaná vražda na významnom politikovi priamo tu v Amerike, na medzinárodnom teritóriu OSN, hrajú Silvia a Tobin riskantnú hru, ktorá obidvoch udržuje v napätí, či sa im podarí zabrániť hroziacej medzinárodnej kríze skôr, než bude neskoro.

Spoločnosť Universal Pictures uvádza film Sydneyho Pollacka „Tlmočníčka / The Interpreter“, natočený v produkcii Working Title Films a Misher Films a Mirage Entertainment. Producentami filmu sú Tim Bevanm Eric Fellner a Kevin Misher. Režisérom filmu, natočeného podľa scenára Charlesa Randolpha („Život Davida Galea“), Scotta Franka („Minority Report“) a Stevena Zaillana („Schindlerov zoznam“) je Sydney Pollack. Námet napísali Martin Stellmann a Brian Ward. Kameru viedol Darius Khondji („Úkryt“, „Sedem“). Výtvarníkom filmu bol John Hutman („Zaklínač koní“), kostýmovou návrhárkou Sarah Edwardsová, strihačom William Steinkamp, ktorý s Pollackom spolupracoval už na filmoch „Tootsie“ a „Spomienky na Afriku“. Hudobným skladateľom bol James Newton Howard („Osada“, „Collateral“).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu