Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

O hercoch

Škola zvádzania
Škola zvádzania

BILLY BOB THORNTON (Dr. P)

Neprehliadnuteľný a osobitý herec, ktorý si postupne získal post filmovej hviezdy. Prvé výrazné uznanie si získal za jednu z hlavných úloh v kriminálnej dráme „Jednoduchý plán“. V posledných piatich rokoch sa tiež často podieľal na scenároch filmov, v ktorých hrá. Na svojom konte má tiež tri režijné počiny: „Smrtiaci bumerang“ je Thorntnov režijný debut, za ktorý získal množstvo ocenení a uznanie: Oscar® za Najlepší adaptovaný scenár, nominácia v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe a i. „Kráska divokých koní je adaptáciou rovnomenného bestselleru Cormaca McCarthyho. „Daddy and Them je nezávislý koprodukčný film, v ktorom si Thornton zahral s Laurou Dern, Brendou Blethyn, či Jamie L. Curtis.
Vybraná filmografia posledných rokov:
Jednoduchý plán (A Simple Plan, Sam Raimi, 1998), Ples príšer (Monster´s Ball, Marc Forster, 2001), Muž, ktorý nebol (The Man Who Wasn´t There, Joen a Ethan Coenovci, 2001), Banditi (Bandits, Barry Levinson, 2002), Santa je úchyl! (Bad Santa, Trrry Zwigoff, 2003), Neznesiteľná krutosť (Intolerable Cruelty, Joen a Ethan Coenovci, 2003), Muž, ktorý zabil (Levity, Ed Solomon, 2003), Láska nebeská (Love Actually, Richard Curtis, 2003), Pevnosť Alamo (The Alamo, John Lee Hancock, 2004), Zlé správy pre Medveďov (Bad News Bears, Richard Linklater, 2005), Ice Harvest (Harold Ramis, 2005).
Herecké nominácie na Zlatý Glóbus:
v Jednoduchý plán (popri hereckej nominácii na Oscara®), Muž, ktorý nebol, Banditi, Santa je úchyl!

JON HEDER (Roger)

Predstaviteľ spravidla vedľajších úloh získal veľký úspech výkonom v komédii roku 2004 „Napoleon Dynamit“. Film súťažil na festivale Sundance a bol vyhlásený za americkú komédiu roku 2004 na U. S. Comedy Arts Festival. Jonovi Hederovi priniesla úloha teenage-outsidera uznanie na festivaloch a herecké ocenenia (MTV Movie Awards a Teen Choice Award).
Vybraná filmografia:
Napoleon Dynamit (Napoleon Dynamite, Jared Hess, 2004), A čo ak je to pravda? (Just Like Heaven, Marc Waters, 2005), V tom dome straší (Monster House, Gil Kenan, 2006), Škola zvádzania (School for Scoundrels, Todd Phillips, 2006), Divoké vlny (Surf´s Up, Chris Buck, Ash Brannon, 2007).

JACINDA BARETT (Amanda)

Pochádza z austrálskeho Brisbane a pozornosť kritiky si získala vedľajšou úlohou v adaptácii románu Philipa Rotha „Ľudská škvrna“, kde si zahrala po boku Anthonyho Hopkinsa a Nicole Kidman.
Vybraná filmografia:
Ľudská škvrna (The Human Stain, Robert Benton, 2003), Okrsok 49 (Ladder 49, Jay Russel, 2004), Bridget Jonesová – Na konci s rozumom (Bridget Jones: The Edge of Reason, Beeban Kidron, 2004), Škola zvádzania (School for Scoundrels, Todd Phillips, 2006), Poseidon (Poseidon, Wolfgang Petersen, 2006).

MICHAEL CLARKE DUNCAN (Lesher)

Duncan stvárňuje ako komediálne, tak aj vážne postavy, pričom býva často samoúčelne a typovo obsadzovaný do úloh „slaboduchých obrov“. Jednou z nich si však Duncan získal pozornosť kritiky a širokej verejnosti. Vtedy upútal strhujúcim dramatickým výkonom v „Zelenej míli“, kde zatienil aj hviezdu filmu Toma Hanksa. Za vedľajšiu úlohu si vyslúžil nomináciu ako na Oscara®, tak na Zlatý Glóbus a získal aj niekoľko hereckých ocenení.
Vybraná filmografia:
Zelená míľa (The Green Mile, Frank Darabont, 1999), Môj sused zabiják (The Whole Nine Yards, Jonathan Lynn, 2000), Planéta opíc (The Planet of the Apes, Tim Burton, 2001), Kráľ Škorpión (The Scorpion King, Chuck Russel, 2002), Daredevil (Daredevil, Mark Steven Johnson, 2003), Sin City – Mesto hriechu (Sin City, Robert Rodriguez, Frank Miller, Quentin Tarantino, 2005), Ostrov (The Island, Michael Bay, 2005), Škola zvádzania (School for Scoundrels, Todd Phillips, 2006).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu