Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

O tvorcoch

Škola zvádzania Zobraziť galériu (7)
Škola zvádzania



TODD PHILLIPS (režisér, scenárista a producent)

Pochádza z newyorského Brooklynu. Pri práci ho vždy inšpiruje humor a situácia vychádzajúca z každodennej reality a tiež viera, že „skutočnosť je veľakrát ďaleko divnejšia, než fikcia“. Študoval dokumentaristiku na Newyorskej univerzite (NYU) a na tejto pôde aj debutoval ako režisér. Jeho dva ranné dokumenty získali ocenenie na amerických filmových festivaloch: „Hated“ (debut): Neworleanský filmový festival 1994. Phillips ho natočil hneď v prvom ročníku štúdia. „Hated“ sa stal najúspešnejším študentským filmom roku. „Frat House“: MFF v San Franciscu 1998, Filmový festival Sundance 1998 (Veľká cena poroty pre najlepší dokument). Film z produkcie HBO odhaľujúci život vysokoškolských bratstiev v Spojených štátoch vyvolal po svojom odvysielaní vlnu verejného pohoršenia a TV HBO ho bola nútená stiahnuť z vysielania a to na neurčito. Phillips stále dúfa, že v budúcnosti bude môcť film opäť uviesť. Ku tvorbe hraných filmov prešiel potom, čo sa na festivale v Sundance stretol s producentom Ivanom Reitmanom. Reitman produkoval obidva Phillipsove úspešné filmy „Road Trip“ a „Old School“. Todd Phillips sa na väčšine svojich filmov podieľa aj ako scenárista a producent a pravidelne spolupracuje so scenáristom Scottom Armstrongom, s ktorým pripravuje v produkcii Ivana Reitmana taktiež svoju ďalšiu komédiu „Old School Dos“.
Režíjne filmografie:
Dokumenty: Hated (1994), Frat House (1998), Bittersweet Motel (2000)
Hrané filmy: Road Trip (2000), Old School (2003), Starsky and Hutch (2004)

SCOTT ARMSTRONG (scenárista)

Podieľal sa na všetkých celovečerných filmoch Todda Phillipsa: Road Trip, Old School, Starsky and Hutch a School for Scoundrels. Spolupracoval tiež na písaní scenárov k filmom: Santa je úchyl! a Vianočný škriatok.

J. GEYER KOSINSKI (producent)

Podieľa sa na vedení a je spolumajiteľom produkčnej spoločnosti Industry Entertainment, ktorá revolučným spôsobom spojila pod jednou strechou ako filmovú produkciu, tak zastupujúcu agentúru, pričom sa významne podieľa aj na televíznej tvorbe (doposiaľ produkovala 7 programov). Z celovečerných filmov sú to napríklad: Rekviem za sen, 15 minút, 25. hodinak, Quills, Hranice zlomu, Jej prípad, Country. Z postu agenta zastupoval napríklad Bollyho Boba Thorntna, Angelinu Jolie, Georgea Clooneyho, Kevina Spaceyho, či Roberta Downeyho, Jr. Kosinski tak spolupracoval na výrobe množstva divácky úspešných a kritikou oceňovaných filmov: Albino Alligator, Smrtiaci bumerang, Gia, Ples príšer, Lara Croft – Tom Raider, Zlodej životov, Mr. and Mrs. Smith. Samostatne ako producent stojí napríklad za filmami: Škola zvádzania, Bad News Bears.

DANIEL GOLDBERG (producent)

Z jeho spolupráce s Toddom Phillipsom vzišli doposiaľ tri filmy, všetky divácky úspešné komédie: Road Trip, Old School a School for Scoundrels.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu