Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Postavy filmu

Asterix a Vikingovia
Asterix a Vikingovia

Asterix
Bojovník malého vzrastu, ale s bystrou mysľou a vysokou inteligenciou. Dostáva nebezpečné úlohy a svoju nadľudskú silu čerpá zo zázračného nápoja Druidov. Veľmi priateľská postava, ale vždy trochu chamtivá – stereotypný Francúz tak, ako ich vnímajú cudzinci. Čestný a férový, vždy pomôže svojmu najlepšiemu kamarátovi Obelixovi.

Obelix
Asterixov nerozlučný priateľ, jeho oficiálnym zamestnaním je prepravovať monolity. Rád si vychutná hostinu s diviačou pečienkou a dobrý pästný súboj. Je pripravený všetko nechať, len aby sa pridal k Asterixovi pri jeho dobrodružstvách. Nikdy neopustí svojho spoločníka Dogmatixa, malého psíka, ktorý je veľkým milovníkom prírody.

Vitalstatistix
Šéf Galov. Vznešený, statočný a temperamentný starý bojovník, ktorého rešpektujú jeho muži a obávajú sa ho nepriatelia. Jeho jedinou obavou je, že mu nebo spadne na hlavu.

Justforkix
Postavou ako latka a statočný ako sliepka – synovec šéfa Galov Vitalstatistixa, práve prišiel z Paríža. Aj keď jeho rebelantské tínedžerské správanie a zvyky neladia s požiadavkami kladenými na galských bojovníkov, teší sa obľube u miestnych dám.

Pod jeho dosť domýšľavým správaním sa však ukrýva dobré srdce a hlavu má plnú snov a plánov. Má svoje vlastné záľuby, ktoré s úspechom prenáša na ostatných, napríklad lásku k tancu a všetkému novému a trendovému.

Abba
Mladá a krásna, ale tvrdohlavá vikinská dievčina Abba je dcérou Timandahafa, šéfa Vikingov. Je stopercentne nezávislá a odmieta prijať postavenie poslušnej ženy. Spontánne vzdoruje prehnaným patriarchálnym spôsobom svojho ľudu. Nezastaví sa pred ničím, aby mohla poslúchať hlas svojho srdca a inštinkt a vydala sa na najväčšie dobrodružstvo svojho života.

Timandahaf
Vodca Vikingov a statočný bojovník je presvedčený, že „lietať sa dá iba vďaka strachu“. Jeho snom je ovládnuť vzduch. Medzi svojím ľudom si udržiava autoritu, miluje svoju dcéru a urobí čokoľvek, aby ju ochránil – čo je neľahká úloha, najmä keď sa okolo nej plánuje temné sprisahanie…

Vikea
Manželka Timandahafa a matka Abby, rodená žena v domácnosti, ktorá nadáva na dizajn švédskeho nábytku. Kedykoľvek sa jej manžel vracia z lúpežnej výpravy, dúfa, že jej privezie niečo, čo by skrášlilo jej dom…

Olaf
Cryptografov syn, veľký vikinský bojovník, samý sval a žiadny mozog. Jeho cieľom je chytiť „Šampióna strachu“, teda urobiť čin, ktorý mu zabezpečí ruku šéfovej dcéry, hoci celkom nechápe prečo.

Cryptograf
Vikinský šarlatán a machiavelistický intrigán. Cryptografovým snom je vymeniť šéfa. Tento falošný čarodejník vymyslel plán, ktorý je zvrátený aj riskantný. Uvedomuje si však, že jeho jediným spojencom je jeho syn – to nemehlo –, a tak sa môže pár vecí pokaziť…
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu