Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Tvorcovia a herci

STEVE “SPAZ” WILLIAMS (režisér) patrí k priekopníkom počítačovej grafiky. Divočina je jeho režijným debutom. Williams bol autorom prvého animovaného testu s T. Rexom v Jurskom parku, animoval vodu v Priepasti i premeny postavy kovového T-1000 v Terminátorovi 2: Dni zúčtovania. Je držiteľom nominácie na Oscara za scény v Maske. Jeho skúsenosti využil i George Lucas pri novom uvedení trilógie Star Wars.

Zaujímavosti Film vznikal v Toronte v novom štúdiu spoločnosti C.O.R.E. Feature Animation. Medzinárodný tým tvorilo 350 umelcov a technikov, z toho vyše 50 animátorov. „Chceli sme nakrútiť film, ktorý by mal iný vzhľad než doterajšie počítačom animované diela,“ hovorí producent Goldman. „Naše zvieratá dokážu riadiť čln a robiť iné veci, ktoré v skutočnosti nevedia. Ale svet, v ktorom sa pohybujú, je úplne reálny. To umožnilo filmárom vytvárať rôzne zábavné situácie.“ Len Samson má na tele 6 miliónov chlpov, no nie je „najvlasatejšou“ postavou vo filme. Tou je oveľa menší pudlík so 14 miliónmi chlpov na tele!

Aby sa Divočina dostala na plátna kín, 418 ľudí muselo pracovať 1,5 milióna hodín. Okolo dvoch miliónov pierok majú vtáci, ktorí sa objavia v Divočine. Počítačová grafika prešla dlhú cestu od čias Forresta Gumpa, ktorý dostal Oscara za vizuálne efekty s jedným jediným pierkom!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu