Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Hudba v Divočine

Hudba hrá v Divočine dôležitú úlohu a preto sa stal skladateľ Alan Silvestri dôležitým spolupracovníkom filmárov. Pomáhal im rozprávať ich príbeh a zdôrazňovať rôzne nálady a polohy filmu. “Alan je veľký umelec a jeho prínos bol neuveriteľný,” hovorí Williams. “Bol som očarený tým, čo všetko je schopný vniesť do filmu. George Lucas vždy hovoril, že zvuk je 50% zážitku, a mal pravdu. Alan mal k dispozícii 94-členný orchester a bolo fantastické sledovať ho pri práci.“ Goldman dodáva, “Alanova hudba vdýchla filmu život a pomáhala pri charakterizácii postáv. Bol s nami od samého začiatku až do konca. Svojou hudbou veľmi pomohol filmu po komediálnej i emocionálnej stránke.“

Okrem Silvestriho hudby filmári využili i talent niekoľkých známych skladateľov , spevákov a kapiel. Prvými boli Eric Idle (člen Monty Python) a jeho spolupracovník John Du Prez, s ktorým pracuje už od konca 70-tych rokov (určite si spomeniete na ich pieseň Always Look on the Bright Side of Life). V roku 2005 získali niekoľko nominácií na divadelné ceny Tony za piesne pre broadwayskú show Spamalot. Pre Divočinu pripravili úplne novú pieseň Really Nice Day. A sami ju i naspievali.

Na soundtracku k filmu nájdete i novinku Good Enough od populárneho tria Lifehouse. Pieseň nasleduje po dramatickom stretnutí medzi Samsonom a Ryanom, po ktorej znechutený syn utečie. Samsonov priateľ Benny mu radí, aby povedal synovi pravdu o svojej minulosti. Big Bad Voodoo Daddy spieva novú kompozíciu v štýle rockabilly s názvom Big Time Boppin, ktorá znie počas aktivít zvierat po zatvorení ZOO pre verejnosť. Coldplay, jedna z najpopulárnejších kapiel súčasnosti, prispela svojou Grammy ocenenou piesňou Clocks (z ich albumu z roku 2002 s názvom A Rush of Blood to the Head). Pieseň znie v scéne, keď zvieratá utekajú tunelom zo ZOO a po prvý raz uvidia New York.

Ďalšia popredná kapela, Everlife, si upravila na svoj štýl pieseň Real Wild Child (Wild One). Videoklip k nej bol uvedený v marci na Disney Channel as bude uvedený i v kinách.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu