Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Postavy

SAMSON – tento legendárny lev a šampión v korytnačom curlingu je hlavnou atrakciou newyorskej ZOO. Rád obšťastňuje svojich kolegov a svojho dospievajúceho syna Ryana strašidelnými a vzrušujúcimi príbehmi z jeho života v divočine. Ale má tajomstvo: všetky príbehy sú vymyslené, nikdy v živote v divočine nebol. Má však srdce zo zlata a svojho syna Ryana veľmi miluje. V pôvodnom znení mu prepožičal svoj hlas Kiefer Sutherland a v slovenskom Ján Kroner.

BENNY – Samsonov najlepší priateľ a radca, suverénny, svetaskúsený newyorský veveričiak. Napriek malému vzrastu je to veľký mysliteľ, má veľké srdce a hlavne “veľké oči”, najmä keď ide o lásku: momentálne sa objektom jeho túžby stala tri a pol metra vysoká žirafa Bridget. Benny je lojálny priateľ a bez ohľadu na situáciu, stojí vždy po Samsonovom boku. V pôvodnom znení ho daboval Jim Belushi, v slovenskom Peter Marcin.

RYAN – Samsonov vzpurný syn je znudený životom v ZOO, navyše v tieni svojho slávneho otca. Túžiac po vzrušujúcom živote v džungli, ktorý Samson vždy vychvaľoval a snažiaci sa nájsť svoj vlastný rev, Ryan si vytýči cieľ: vyskúšať život v divočine na vlastnej koži. V pôvodnom znení mu prepožičal svoj hlas Greg Cipes a v slovenskom Michal Dutka Samsonov vzdorovitý syn v tínedžerskom veku, ktorému sa nedarí zbaviť “mačacieho mňaukania”, hoci by už chcel revať ako lev. Nebaví ho pohodlný živt v zoo a fascinujú ho otcove príbehy o divočine. Ryan chce byť divým levom a chce sa najmä naučiť strašne revať. Lenže porovnávanie so slávnym otcom mu neprospieva – otec mu už začína liezť na nervy. V pôvodnom znení mu prepožičal svoj hlas Greg Cipes, v slovenčine zazneje Michal Dutka (Hľadá sa Nemo, Rodinka Úžasných...).

NIGEL – prispatý a trochu ufrfľaný medvedík koala, ktorý zo všetkého najviac neznáša svoju hračkársku podobu, milého plyšového macíka, ktorého predávajú ako maskota v ZOO. Rozhodol sa, že sa bude správať presne opačne ako táto rozkošná postavička. Trúsi sarkastické poznámky a do každého zapára, ale keď mu za to hrozí odplata, rýchlo sa vyľaká. Má už po krk narážok svojich zvieracích kolegov v ZOO a snaží sa zbaviť svojho imidžu rozkošného zvieratka. V pôvodnom znení mu prepožičal svoj hlas britský komik Eddie Izzard a v slovenskom Juraj Haviar.

BRIDGET – pohotová, duchaplná a krásna žirafa, ktorá chce byť nezávislou “ženou”, poskytne neoceniteľnú pomoc Samsonovi a zvyšku zvieracieho záchranného týmu vďaka svojej nebotyčnej výške a trvalému pragmatizmu. Navyše sa musí dokázať vysporiadať nielen s nástrahami džungle, ale dosť často musí odrážať návrhy zaľúbeného Bennyho. V anglickej verzii ju nahovorila Janeane Garofalo, v slovenskej Jana Pilzová.

KAZAR – Pakôň Kazar je fanatickým vodcom kultu zvierat, ktoré by chceli byť dravcami, a nie korisťou. Dobre tancuje a je čertovsky dobrým choreografom. Najviac na svete ho hnevajú levy a zvieratá, ktoré kazia jeho tanečné kreácie. V originále mu prepožičal svoj hlas populárny herec William Shatner, v slovenskom dabingu zaznie Jozef Vajda.

LARRY – sedem metrov dlhá anakonda si zakladá na tom, že je najdlhším zvieraťom v ZOO, má však i trochu „dlhé vedenie“. Hoci je síce trochu nahlúpla, inak je veľmi dobromyseľná. A mimoriadne flexibilná, vždy pripravená pomôcť. Ochotne sa zmení na remenicu, stĺp, tyč, volant, kormidlo, či prak. V pôvodnom znení prepožičal svoj hlas hadovi herec Richard Kind, v slovenčine budete počuť Ľubora (Karola) Krištofa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu