Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Kam putuje psia duša?

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Forum film)

Práve teraz putuje na plátna kín! Režisér LASSE HALLSTRÖM (Pravidlá muštárne, Láska na kari, Čokoláda, Hačiko: Príbeh psa) prináša filmovú adaptáciu obľúbenej knihy W. BRUCE CAMERONA s názvom PSIA DUŠA. Dojemný príbeh jedného oddaného havkáča, ktorý postupne objavuje zmysel svojej existencie v tom, že ľudské bytosti vo svojom okolí učí milovať a smiať sa.

Tento psí sprievodca vezme divákov na úžasnú výpravu, ktorá chytí za srdce každého milovníka našich štvornohých kamarátov. Hlavný psí hrdina Bailey sa postupne objavuje v podobe niekoľkých psov a na jeho ceste za poznaním ho vedie pevné puto, ktorým je viazaný k svojmu prvému pánovi – chlapcovi meno Ethan.

Kniha PSIA DUŠA sa po svojom vydaní v roku 2010 okamžite stala hitom. Milovníci zvierat po celom svete boli uchvátení  jej  láskavým, dojímavým a vtipným pohľadom na to, čo si zvierací miláčikovia myslia o nás ľuďoch a prečo sú vlastne tu. Vyšplhala sa na vrchol rebríčka bestsellerov New York Times a zotrvala v ňom celý rok. Bola preložená do 20 jazykov a vyšla v 29 krajinách. Jej filmové spracovanie bolo teda len otázkou času. Nakrúcať sa začalo v lete 2015 vo Winnipegu.a posledná klapka filmu padla v tom istom roku v októbri. 

Hlavnými hviezdami filmu PSIA DUŠA sú štyria chlpáči, do ktorých sa postupne Bailey prevteľuje.

Režisér Hallström nechal výber plemien na profesionálov, ktorí hľadali vhodných kandidátov po celých Spojených štátoch. Hlavného hrdinu Baileyho hrá červený retríver menom Trip, ktorý pochádza z chovnej stanice poľovných psov. Filmová Ellie sa v skutočnosti volá Shadow a našli ju cez inzerát v novinách. Korgiho Tina stvárňuje Mailo, ktorého adoptovali a spravili z neho filmovú hviezdu. Najzaujímavejší príbeh sa viaže ku filmovému Buddymu. Jeho predstaviteľa Bolta zachránili z japonského útulku, kde austrálsky ovčiak preliezol do susedného výbehu k bernardínke a strávil tam celú noc. Onedlho prišli na svet malé krížence týchto dvoch plemien, o ktoré nikto nemal záujem.

Režisér spomína, ako sa u Tripa prejavil skutočný herecký inštinkt:  “Znie to neuveriteľne, ale Trip robil veci, ktoré nečakali tréneri ani ja, ale improvizácia fungovala spoľahlivo – presne tak, ako je to u všetkých dobrých hercov.”

PSIA DUŠA ponúka duchaplné, dojímavé, a neraz aj vtipné rozprávanie jedného psa a jeho vlastný psí pohľad na medziľudské a ľudsko-psie vzťahy. Okrem iného nám pripomína, že láska nikdy neumiera, skutoční priatelia nás nikdy neopustia a každé stvorenie má na svete svoje jedinečné poslanie. V slovenských kinách sa premieta od 2. februára.

V slovenských kinách sa film premieta práve teraz a na pultoch kníhkupectiev si fanúšikovia môžu kúpiť aj rovnomennú knižku Psia duša.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu