Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Stratené mesto

Stratené mesto Zobraziť galériu (6)
Stratené mesto

Andy Garcia vzdáva vo svojom celovečernom režijnom debute hold rodnej Kube. Príbeh sa odohráva v Havane v roku 1958 – v dobe, ktorá niektorým priala, ale pre iných bola nešťastným obdobím spojeným s vládou diktátora Batistu. Radikálne revolučné zmeny spojené s osobnosťou Fidela Castra znamenajú pre hlavného hrdinu, majiteľa hudobného klubu, Fica Fella drastickú zmenu.

Muž spätý so životným štýlom svojej bohatej rodiny a spoločenskej triedy sa len bolestivo lúči s predstavou, že možno navždy zaniká elegantný svet, v ktorom vyrastal a ktorý pre neho symbolizuje hudba... Projekt, inšpirovaný románom kubánskeho spisovateľa Guillerma Cabrery Infanteho má v prípade Andyho Garciu mierne autobiografický charakter. Jeho realizáciu pripravoval celých šestnásť rokov, natočený však bol za krátkych 35 dní. Dôležitú úlohu v rozprávaní hrá aj kubánska hudba, ktorej sa Garcia venoval už ako režisér hudobných dokumentov.

Réžia: Andy Garcia
Scenár: G. Cabrera Infante
Kamera: Emmanuel Kadosh
Hudba: Andy Garcia
Hrajú: Andy Garcia (Dannyho dvanástka, Krstný otec), Dustin Hoffman (Vrtieť psom, Rain Man), Tomas Milian (Traffic – Nadvláda gangov), Bill Murray (Stratené v preklade, Zlomené kvety), Inés Sastre (Sabrina), Enrique Murciano (Čierny jastrab zostrelený), Nestor Carbonell
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu