Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Bregovič rozdúchal Cigánsky oheň

Goran Bregovič
Goran Bregovič (Zdroj: Topky.sk)

Balkánsky hudobný mág Goran Bregovič opäť nesklamal. Ako špeciálny hosť koncertu Cigánsky oheň v Banskej Bystrici sa vo štvrtok večer predviedol v plnej paráde a najlepšej forme.

Spolu so svojou kapelou Wedding and Funeral Band hral skladby z Kusturicových filmov, ktorého ho preslávili vo svete, ale tiež pesničky z najnovších platní Sljivovica či Champagne. A publikum sa do jeho hry zapojilo okamžite. Po dvoch taktoch bol na nohách takmer celý banskobystrický Zimný štadión, a to bez rozdielu veku. ,,Goran Bregovič naplnil názov koncertu Cigánsky oheň dokonale. Od návštevníkov máme len samé pozitívne ohlasy a veríme, že aj v budúcnosti prijme naše pozvanie,“ povedal organizátor koncertu Alexander Daško, ktorý spolu so svojim orchestrom Gympsymusic celý večer otváral. Neskôr sa pridala aj speváčka Sisa Sklovská, ktorá si v závere s Bregovičom zaspievala aj jeho skladbu Mesećina.

Ojedinelý projekt Cigánsky oheň vznikol v roku 2006. Ako hostia na ňom doteraz účinkovali Ida Kelarová, klavírny virtuóz Richard Rikkon, uznávané teleso z Moskvy – Russka Roma, ale aj iní sólisti, ku ktorým sa od tohto roka zapíše aj jeden z najuznávanejších súčasných balkánskych skladateľov Goran Bregovič.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu