Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Free ride a party! Maduar točil nový videoklip ku skladbe I feel good 2009

maduar pri natáčaní videoklipu Zobraziť galériu (10)
maduar pri natáčaní videoklipu

V piatok a v sobotu (17.-18.4.2009) prebiehalo v Spišskej Novej Vsi a okolí natáčanie 16. videoklipu skupiny maduar ku skladbe I feel good 2009. (Výnimkou bolo len piatkové ráno - úvodná a záverečná časť klipu sa totiž točila v Košiciach).

Hneď potom čakal celý štáb presun do Spišskej Novej Vsi, kde počas piatka poobedia a sobotu doobedia pokračovali filmové práce na free ride-e, t.z. voľnej jazde, počas ktorej sa zaznamenávali rôzne epizódy, ktoré k voľnej a bezstarostnej jazde patria. Pre tento účel si pozvali chalani z maduaru do klipu dvoch špeciálnych "mini" účinkujúcich - autá MINI Clubman a MINI Cooper v úprave John Cooper Works Tuning.

Toto pozvanie nebolo náhodné - "Vedeli sme, že pre free ride budeme potrebovať autá, ktoré sú niečím osobité. Preto sme nad tým dlho rozmýšľali - nechceli sme drahé exkluzívne modely, ale ani bežné autá, ktoré má človek možnosť vidieť na ceste každý deň. Chvíľu sme zvažovali aj použitie veteránov, ale nakoniec sme si dali ako hlavné kritériá nasledovné 4 pojmy - osobitosť, modernosť, pohoda a spojenie s hudbou. Vyšlo nám z toho jediné možné auto - Mini. Hlavne spojenie Mini s hudbou a dobrým pocitom nám bolo veľmi sympatické. A po absolvovaní natáčania môžeme asi bez obalu vyhlásiť, že sme sa stali jeho veľkými fanúšikmi. Nehovoriac o tom, že keď sme sa s tými autami preháňali po Slovenskom raji a Vysokých Tatrách, tak nebolo jednej hlavy, ktorá by sa za nami nebola otočila. V tomto aute je naozaj ťažko zostať nenápadným." zhodli sa obidvaja bratia Matyinkovci.

Môžeme prezradiť, že angažovanie týchto mini - hviezd do klipu nebolo vôbec jednoduché. Producenti klipu museli až do poslednej chvíle čakať na súhlas až z celosvetovej centrály výrobcu - nemeckého Mníchova. Už to vyzeralo, že sa bude točiť podľa alternatívneho B scenára, potrebné áno však našťastie prišlo - 3 dni pred natáčaním.

Na dvojdňový free ride nadviazalo v sobotu poobede natáčanie party časti klipu I feel good. Od 16:00 sa filmový štáb rozložil v jednej z najväčších a najmodernejších diskoték Čiech a Slovenska - Zio Bare Spišská Nová Ves. Po absolvovaní presne stanovených scén zameraných na detaily, bolo všetko pripravené na točenie večernej party za účasti verejnosti, ktoré bolo rozdelené na 2 časti. Do polnoci prebiehalo snímanie improvizovanej After party v menšej sále Zia a po polnoci sa všetci presunuli do veľkej sály na vyvrcholenie večerného točenia - live vystúpenie skupiny maduar, počas ktorého 3 kamery nepretržite snímali celé diane na pódiu i na parkete. Okrem polhodinového koncertu si mali možnosť všetci na parkete ešte 3 - krát zaspievať s maduarom I feel good a o 1:45 v noci padla posledná klapka.

Už na mieste bolo zrejmé, že maduar je na najlešej ceste, aby sa mu zámer vytvoriť party klip plný pohody a dobrej zábavy vydaril. Veľkú zásluhu má na tom aj renomovaný český kameraman Honza Bartoň (dá sa povedať, že je dvorným kameramanom maduaru - toto je už ich 5. spoločný klip), ktorý má za sebou viac ako 100 videoklipov natočených so známymi českými a slovenskými interpretmi. Jeho skúsené a pozorné oko má obrovským podiel na tom, aby všetky zábery vyšli čo najlepšie.

"Budeme radi, ak sa nám podarí splniť náš hlavný cieľ - preniesť tú pohodu, voľnosť a dobrý pocit, ktoré sprevádzali celé natáčanie, aj na televízne obrazovky. Všetci, ktorí sa zúčastnili natáčania boli fantastickí, vrátane návštevníkov Zia. Veľkú radosť nám spravila aj tanečná skupina Murda East Crew (vedená Lacim Polyákom), ktorá so svojím skvelým break dance-om priniesla netradičný prvok do výslednej atmosféry klipu. Pevne veríme, že ľudia sa pri sledovaní klipu budú naozaj cítiť dobre. Hlavne tu doma - po prvý raz budeme mať v klipe aj nádherné scenérie, ktoré môže filmovému objektívu poskytnúť jedine tento prekrásny kút Slovenska. Spišský región sme si skutočne zamilovali a získal si naše srdcia." zhodnotil natáčanie Ladislav Matyinko. "Veľmi sa preto tešíme na výsledný zostrih a na prvé reakcie od našich fanúšikov." dodal jeho brat Juraj.

Premiéra klipu je naplánovaná na 14.5.2009 na Topkách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu