Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

HODINY a KLENOTY prezentujú súčasné aj historické umenie

Počas troch dní, od 7. - 9. novembra ponúka Incheba Expo Bratislava príležitosť nahliadnuť do tajomstiev šperkárstva a umenia, ktoré majú aj na Slovensku bohatú históriu. Už po dvanásty krát sa uskutoční medzinárodná výstava hodín a šperkov HODINY a KLENOTY.

Hodiny a klenoty je jediná medzinárodná výstava vo svojom odbore na Slovensku a súčasne jedinečná prehliadka krásy a inšpirácie. Na celkovej ploche 4.000 m² sa predstaví spolu 80 vystavovateľov z jedenástich krajín (SR, ČR, Poľsko, Egypt, Maďarsko, Rumunsko, India, Srí Lanka, Belgicko, Taliansko, Turecko).

Prívlastky, ktoré charakterizujú výstavu hodín, hodiniek, zlatých a strieborných šperkov, klenotov, luxusnej bižutérie a darčekových predmetov HODINY A KLENOTY sú zárukou jedinečných expozícií a prezentácií výrobcov a dovozcov hodín, hodiniek, klenotov a šperkov zo zlata, striebra a iných drahých kovov. Výstava je prínosom a inšpiráciou pre všetkých, ktorí radi obdivujú krásu slovenských a zahraničných šperkov, hodiniek a trendov hodinárstva a klenotníctva a zároveň vytvára stály priestor pre stretnutie početnej hodinárskej a klenotníckej obce.

Podujatie sa organizuje za pomoci odborných a organizačných partnerov, Asociácie zlatníkov Slovenska, Cechu zlatníkov a klenotníkov Slovenska a Puncového úradu SR.

Zaujímavými sprievodnými podujatiami je výstava prác šperkárov súťaže Slovenský šperk a tiež majstrovstvá Slovenska v tvorbe šperku stredných škôl, ktoré sú ukážkou zručnosti, invencie a osobitného prístupu študentov.

Prezentácia vybavenia starých zlatníckych dielní a výstava Zlatníci minulého storočia určite zaujme všetkých, ktorých zaujíma história zlatníctva na Slovensku.

Výstava je pre verejnosť otvorená denne od 10.00 hod. do 18.00 hod. Vstup je voľný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu