Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Syn Clinta Eastwooda bude koncertovať v Bratislave

Na festivale vystúpi aj hudovník Kyle Eastwood, syn hereckej legendy Clinta Eastwooda.
Na festivale vystúpi aj hudovník Kyle Eastwood, syn hereckej legendy Clinta Eastwooda.

BRATISLAVA - Festival Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2007 prináša už tretí ročník festivalu Viva musica. Od 26. júla do 3. augusta čaká hudobných nadšencov na nádvorí Starej radnice a na Hlavnom námestí deväť výnimočných koncertov.

Mladý a progresívny festival prichádza opäť s ambíciou priblížiť klasickú, ale aj jazzovú, či klezmer hudbu širšiemu publiku a ako sa vyjadril riaditeľ festivalu Matej Drlička potvrdiť heslo, že – „Classical music is not dead!“

Otvárací koncert festivalu – 26.7., štvrtok, bude patriť najznámejším skladbám Bernsteina a Gerschwina a koncert s názvom Bratislava side story pod svojou taktovkou odohrá úspešný americký dirigent Jonathan Schiffman. V piatok 27. 7. sa predstaví syn svetoznámeho amerického herca Clinta Eastwooda, ktorý je úspešným jazzovým hudobníkom a venuje sa aj tvorbe filmovej hudby (Million Dollar Baby, Mystic Rivers).

V sobotu roztancujú Hlavné námestie Diabolské husle Berkyho Mrenicu a nedeľa sa rozozvučí hlasmi vokálnej skupiny Fragile.

Pondelok patrí Mozartovi v podaní Razumovskeho kvarteta a projektu Piazzola, počas utorkovej Ladie´s night sa predstaví francúzska huslistka Marina Chiche a rumunská klaviristka Dana Ciocarlie, klavirista Ladislav Fantzowitz odohrá koncert v stredu v rámci večera venovanému Franzovi Lisztovi, vo štvrtok nás roztancuje svetoznámy klezmerový World Quintet z Izraela a na záver festivalu – Delirio Amoroso, je poctou opernej dive Adriane Kučerovej, ktorá spolu s festivalovým orchestrom Orfeo uvedie najkrajšie skladby Mozarta, Pucciniho, Rosiniho, Verdiho a Bizeta.


Vstupné:

Vstup na koncerty na Hlavnom námestí je voľný
V prípade nepriaznivého počasia budú presunuté do budovy PKO.

Vstupné na koncerty, ktoré sa uskutočnia na Nádvorí Starej radnice: 150 Sk
V prípade nepriazne počasia sa koncerty uskutočnia v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu