Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Slováci si pochutnajú na exkluzívnych vínach: Otvorí sa až 600 fliaš v hodnote 25-tisíc eur!

Degustácia najlepších vín zo známej vinárskej oblasti láka luxusnými fľašami. Zobraziť galériu (2)
Degustácia najlepších vín zo známej vinárskej oblasti láka luxusnými fľašami. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - V piatok 24. októbra bude Bratislava hostiť vína zo slávnych zámkov z najuznávanejšej vinárskej oblasti na svete. Najväčšia exkluzívna degustácia vín z Bordeaux má už síce desaťročnú tradíciu u našich českých susedov, na Slovensku sa však viac ako 20 vín zo slávnych zámkov zo všetkých hlavných apelácií v Bordeaux predstaví po prvýkrát.

Milovníci vína a profesionálni vinári budú môcť počas Grand Bordeaux 2014 Bratislava degustovať vína producentov z kategórie TOP 100. „Odprezentujú sa najmä červené vína Bordeaux z 22 zámkov, ktoré sú skutočnými legendami tohto regiónu, ako napríklad Château Pichon Comtesse, Château Palmer, Château Leoville las Casses alebo Château La Conseillante. Počas degustácií v reštaurácii Hrad sa rozleje cez 600 fliaš vín v celkovej cene viac ako 25 000 eur,” povedal spoluorganizátor podujatia Zlatko Míčka zo spoločnosti Merlot d'Or.

Vína z Bordeaux prichádzajú na trh vždy s určitým oneskorením. V sudoch a fľašiach musia totiž dôkladne vyzrieť. Preto sa budú degustovať vína z ročníka 2011. „Cieľom je predstaviť kompletný ročník 2011 z Bordeaux pri vstupe na svetový trh. Je to jedinečná možnosť porovnať vína od jednotlivých prestížnych výrobcov z Bordeaux a vytvoriť si tak vlastný obraz o rozdieloch v kvalite a vidieť rôzne štýly jednotlivých vín,“ doplnil Zlatko Míčka.

Degustácia najlepších vín zo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk)

Degustácia vín a slávnostný banket sa uskutočnia v reprezentatívnych priestoroch Perlovej sály reštaurácie Hrad. Ochutnávky Grand Bordeaux Bratislava sa osobne zúčastnia majitelia alebo pivniční majstri niektorých slávnych Château, ako napr. Château Lagrange, Château Giscours či Château Smith Haut Lafitte.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu