Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hviezda metropolitnej opery Mariusz Kwiecien v Bratislave

Hviezda metropolitnej opery Mariusz Kwiecien v Bratislave Zobraziť galériu (3)
Hviezda metropolitnej opery Mariusz Kwiecien v Bratislave

Potešte svojich blízkych nezabudnuteľným zážitkom.

Poľský barytonista Mariusz Kwiecień žne ovácie vo všetkých popredných operných domoch Európy a Severnej Ameriky. Jednou z jeho kongeniálnych kreácií je Mozartov Don Giovanni; spieval ho vo Viedni, Bilbao, Houstone, San Francisku, Santa Fe, Varšave, Mníchove, Londýne či Seattli.

Debutoval v roku 1993 v Krakovskej opere ako Aeneas (H. Purcell: Dido a Aeneas). V roku 1999 ho prijali do Lindemannovho programu pre mladých umelcov v newyorskej Metropolitnej opere. Najprv spieval male roly (v r. 1999 Kuligin v Janáčkovej Káte Kabanovej). Zakrátko mu v MET ponúkli veľké úlohy: Marcella (G. Puccini, Bohéma, 2003 a turné v Japonsku v r. 2011), Silvia (R. Leoncavallo, Komedianti, 2004), grófa Almavivu (W. A. Mozart, Figarova svadba, 2005), Giuglielma (W. A. Mozart, Così fan tutte, 2005), Malatestu (G. Donizetti, Don Pasquale, 2006 a 2010), Enrika (G. Donizetti, Lucia di Lammermoor, 2007) a Escamilla (G. Bizet, Carmen, 2009), Dona Giovanniho (W. A. Mozart, 2011) a Belcoreho (G. Donizetti, Nápoj lásky, 2012).

Hosťoval už na všetkých veľkých scénach a festivaloch. V Bratislave okrem svojich brilantných rolí zaspieva aj duety so slovenskou sopránistkou Simonou H. Šaturovou.

Vstupenky na koncert si môžete zakúpiť na portáli predpredaj.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu