Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Latino star Julio Iglesias STARRY NIGHT WORLD TOUR 2012

21.6.2012   Slovnaft Arena Bratislava

23.6.2012   O2 Aréna Praha
21.6.2012 Slovnaft Arena Bratislava 23.6.2012 O2 Aréna Praha

Julio Iglesias (1943) osud vyštudovaného madridského právnika sa najprv uberal športovým smerom, chytal v prestížnom futbalovom klube Real Madrid. Život mu však ovplyvnila ťažká autonehoda, z ktorej sa zdravotne nedostal doteraz. Ctižiadostivý mladík si kompenzoval oslabené nohy obratnosťou rúk - už v nemocnici sa začal učiť hrať na gitare. A tu sa začína písať príbeh najpredávanejšieho španielsky hovoriaceho umelca v histórii.

 

Žijúcu legendu “love song” balád už hostili všetky kontinenty sveta, videlo ho 60 miliónov ľudí. Od roku 1968 získal 2600 platinových a zlatých platní. Najväčšie hity vznikali v rokoch 1970 až 1980. Do absolútného vytŕženia padali ženy pri piesni “TO ALL THE GIRLS I’VE LOVED BEFORE”.

Nahráva v 14 jazykoch, za čo získal od Guinnesovej knihy rekordov jediné ocenenie svojho druhu  - Diamantovú platňu. Predal 300 miliónov kusov svojich 80 albumov.

Na svojom konte má sympatický lámač sŕdc aj mnoho ďalších ocenení. Z veľkého množstva spomenieme niekoľko. V roku 1988 získal Grammy Award, o rok neskôr získal hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy, v tom istom roku mu UNICEF udelil titul Špeciálneho veľvyslanca muzických umení, čínske ministerstvo kultúry Iglesiasa  poctilo slávou za rekordný predaj albumov, Francúzsko ho pasovalo ako Rytiera čestnej légie. V rodnom Španielsku získal v roku 2011 Zlatú medailu za zásluhy v hudbe a umení. Najaktuálnejším ocenením sú dve historické ocenenia od Sony Music ako najpredávanejší latino umelec v histórii a najpredávanejší umelec v Španielsku.

Po jeho boku si mali tú česť zaspievať aj mnohí famózny speváci ako napríklad Stevie Wonder, Frank Sinatra, diva Diana Ross, Sting, Beach Boys, ale aj Plácidó Domingo a Lola Fleres. Vznikli tak nezabudnuteľné duetá, vrchol romantického hudobného opojenia.

So slávnym priezviskom si spájame aj jeho dvoch synov Julia Iglesiasa Jr. a Enriquea. Obaja úspešne kráčajú v otcových šlapajách. Pochádzajú z manželstva zo začiatku 70-tych rokov s modelkou a novinárkou Isabelou Preyslerovou. Manželstvo vydržalo len 8 rokov, z tohoto vzťahu má Julio Iglesias slávnych synov a dcéru. Pred dvoma rokmi vstúpil spevák znova do chomúta, po 20 rokoch povedal “áno” matke svojich 5 detí Mirande Rijnburgerovej.

Na Slovensku a v Čechách ho  prvý krát uvidíme v rámci celosvetového turné STARRY NIGHT WORLD TOUR 2012. Zaspieva najpopulárnejšie hity svojej tvorby v novom šate, ktoré nájdeme aj na aktuálnom albume Julio Iglesias “1”.

21.6.2012   Slovnaft Arena Bratislava

23.6.2012   O2 Aréna Praha

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu