Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Ľadová krása Grónska - fotoobjektívom Rudolfa Schustera

Ľadová krása Grónska Zobraziť galériu (3)
Ľadová krása Grónska

Od 6. apríla 2011 budú môcť všetci návštevníci Slovenského národného múzea obdivovať pôvaby Grónska. SNM otvára novú výstavu bývalého prezidenta SR Rudolfa Schustera ĽADOVÁ KRÁSA GRÓNSKA. Výstava ponúka farebný pohľad na najväčší ostrov sveta, úchvatnú krásu ľadovcov, fjordy, faunu a flóru Grónska.

Rudolf Schuster je známy svetobežník. Počas predchádzajúcich rokov absolvoval niekoľko expedícií. Jeho posledné kroky viedli na sever, do Grónska. Z dvojtýždňovej expedície, ktorá sa uskutočnila v letných mesiacoch roku 2009, priniesol Rudolf Schuster deväť jednohodinových nahraných DV kaziet a okolo 2000 fotografií.

Tak, ako z jeho predchádzajúcich ciest, aj z tejto vznikla cestopisná kniha a 26 minútový filmový dokument pre STV o tejto pre nás ešte stále málo poznanej krajine. Na výstave môžu návštevníci obdivovať fotografie pôvodných domorodých obyvateľov Inuitov, ktorí Rudolfa Schustera priťahovali svojou skromnosťou a úprimnosťou. Cestovateľ obdivuje aj ich húževnatosť a šikovnosť, vďaka ktorým dokážu v tejto studenej krajine nielen prežiť, ale i zabezpečiť jej ďalší rozkvet tak, aby príroda zostala neporušená aj pre budúce generácie.

Na výstave návštevníci objavia nádhernú prírodu, ktorá na najväčšom ostrove sveta ešte stále dominuje nad ľudskou civilizáciou. Fotografie zachytávajú ľadovce a ľadové výjavy, aké si ani ľudská fantázia nevie predstaviť, ale aj rastlinstvo, ktoré cez krátke leto pod vplyvom dlhého slnečného svitu robí priam zázraky a rozkvitne veľmi rýchlo aj keď len na krátku dobu. Všetky tieto zážitky a mnoho ďalších môžu návštevníci prostredníctvom fotografií Rudolfa Schustera precítiť od 6. apríla 2011 do 28. apríla 2011.

Názov: Ľadová krása Grónska – fotoobjektívom Rudolfa Schustera

Miesto: Slovenské národné múzeum, Vajanského nábr. 2, Bratislava

Trvanie: Od 5. do 28. apríla 2011

Otváracie hodiny: počas školského roka 9.00 – 17.00 h, posledný vstup 16.30 h; počas mesiacov

júl a august 10.00 – 18.00 h

Autor výstavy: Rudolf Schuster

Kurátor výstavy: Karol Kállay

Generálny partner SNM: Poštová banka a.s.

Partner SNM: Slovenská agentúra pre cestovný ruch

Hlavní mediálni partneri SNM: Slovenský rozhlas, SITA, Historická revue

Mediálni partneri SNM: IN.BA, Cestovateľ, Kam do mesta, Guest, Citylife

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu