Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bol na pokraji smrti, dnes sa teší na Vianoce

Dominik Jurko Zobraziť galériu (4)
Dominik Jurko

JAROVNICE/KOVÁČOVÁ - Lekárom sa podaril zázrak. Dominik Jurko (7), ktorý bol pred mesiacom na pokraji smrti, sa opäť smeje a je normálnym chlapcom. Dominik spadol nešťastnou náhodou v Jarovniciach (okr. Sabinov) do žumpy. Pod hladinou sa ocitol na viac ako päť minút. Nik netušil, či sa ho podarí zachrániť. Dnes je už z najhoršieho vonku a zotavuje sa na liečení v Kováčovej.

"Najradšej si kreslím a už sa veľmi teším na Vianoce," prezradil Dominik. Pod stromček by si želal veľké autíčko na diaľkové ovládanie. Podľa Dominikovej mamy si chlapec na kritický moment spomína len hmlisto: " ,Spadol som do žumpy?` spýtal sa ma, keď sme sa o nešťastnej udalosti rozprávali," prezradila Cecília Jurková, ktorá bola v prvých dňoch na pokraji zúfalstva.

Dominik bol spočiatku v bezvedomí a aj lekári sa o jeho šanciach vyjadrovali veľmi opatrne. Mladý organizmus však dokázal zabojovať a dnes je prvák Dominik rovnako veselý ako väčšina jeho rovesníkov.

Jeho mama nikdy nezabudne, čo pre Dominika urobil obyvateľ Jarovníc Jozef Triščík. "Keď sa dozvedel, čo sa stalo, ani na moment nezaváhal a dovtedy sa v žumpe ponáral, kým sa mu môjho syna nepodarilo vytiahnuť," s vďakou v hlase pripomína C. Jurková. Dominik sa má vrátiť domov len tri dni pred Štedrým dňom a mama sa už nevie dočkať, keď ho znova uvidí. "Budú to najšťastnejšie Vianoce v mojom živote," rozplýva sa matka ďalších troch detí.

Žumpa, do ktorej Dominik spadol, patrí k miestnemu kaštieľu. Štyri otvory, pod ktorými bol tekutý odpad, strašili niekoľko rokov. Až nešťastie donútilo obec, aby ich aspoň prikryli betónovými tvárnicami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu