Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Spoluväzňa umlátil stoličkou

BANSKÁ BYSTRICA - Najprv sa pokúsil utiecť z väznice a o dva mesiace zavraždil spoluväzňa. Ubil ho na smrť stoličkou. Z týchto činov je obžalovaný Veľkokrtíšan Roman K. (29). Včerajšie hlavné pojednávanie musel Krajský súd v Banskej Bystrici opäť odročiť. Neprišiel obhajca a súdni znalci sa dostavili neskoro.

Predseda senátu udelil obhajcovi pokutu 5 000 Sk, pretože súdu neoznámil, že má iný termín pojednávania v Bratislave. Až po odročení pojednávania na neurčito sa na súde objavili súdni znalci z odboru psychiatrie.

Podľa obžaloby Roman K. vlani v júni v cele s osobitným dohľadom po hádke ubil spoluväzňa (= 51) stoličkou s kovovou konštrukciou. Obžalovaný vtedy uviedol, že ho spoluväzeň vyprovokoval. Roman K. čelí aj obžalobe z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Dva mesiace pred vraždou v Ústave na výkon trestu v Banskej Bystrici-Kráľovej sa počas kúpania odsúdených pokúsil ujsť cez bočné schodište budovy väznice. Zastavili ho až varovné výstrely dozorcu. Roman B. vtedy tvrdil, že sa chcel dostať domov a nazbierať si ohorky cigariet.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu