Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Iné huby v Tome nenašli

V tejto škatuli sa okrem džúsu rozťahovala aj odporná čierna pleseň.
V tejto škatuli sa okrem džúsu rozťahovala aj odporná čierna pleseň.

TRENČÍN - Huba, ktorú našli Trenčianky Petra (22) a Nina (21) v džúse Toma, nedá spať ani výrobcovi nektáru. Pražská firma General Botlers už prezrela vzorky džúsu rovnakej výrobnej šarže, z akej pochádzal nápoj. Žiadnu inú hubu však v tovare nenašla.

"Vieme o sťažnosti týkajúcej sa jednej otvorenej škatule nektáru Toma. Podľa výrobného čísla sme preverili uschované vzorky. Celá šarža je v poriadku," povedal marketingový riaditeľ General Botlers Petr Mlateček. "Výrobné procesy a kvalita nektárov Toma sú v súlade s technickými a hygienickými predpismi. Uschované vzorky a dátumy týkajúce sa výroby danej šarže poskytneme veterinárnej správe," dodal Mlateček.

Podľa neho dôvody, prečo Trenčianky našli v džúse, ktorého dovozcom je Pepsi-Cola, pleseň Helmintosporium velutinum, môžu byť rôzne. "Mohlo sa to stať skladovaním, alebo dlhším otvorením papierovej škatule," dodal Mlateček. Petra s Ninou však tvrdia: Džús bol otvorený iba pár minút. Zobrali ho rovno z chladničky a ponalievali do pohárov. Až po vypití si všimli, že v škatuli niečo hrká a vnútri objavili pleseň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu