Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V džúse bola huba!

Ak sa nájde v nápojoch Toma ďalšia pleseň, stiahnu ich z trhu. Zobraziť galériu (4)
Ak sa nájde v nápojoch Toma ďalšia pleseň, stiahnu ich z trhu.

TRENČÍN - Je to šok! Veterinárna správa v Trenčíne potvrdila, že v džúse, ktorý Trenčianky Petra (22) a Nina (21) vypili pred niekoľkými dňami, bola skutočne pleseň! Ak odborníci pleseň nájdu aj v iných džúsoch Toma, budú ich musieť stiahnuť z trhu!

V nápoji bola huba Helmintosporium velutinum. "Dôkaz, či je zdravotne škodlivá, nemáme. Takýto rozbor sa ani robiť nebude," povedala Mária Knapcová z veterinárnej správy v Trenčíne. Petra s Ninou až po vypití celého nápoja s hrôzou zistili, že v papierovej škatuli čosi hrká. Dnu našli čiernu hubu. Zdravotné problémy im však nespôsobila. Podľa M. Knapcovej rastie takáto huba na rastlinách. Do škatule sa vraj mohla dostať rôznymi spôsobmi. "Materiál mohol byť kontaminovaný už pri výrobe, alebo mohla byť nedostatočná pasterizácia," dodala M. Knapcová.

Odborníci z Trenčína dali podnet na kontrolu ďalších vzoriek veterinárnej správe do Malaciek, kde sídli Pepsi-Cola, dovozca džúsu Toma. Ak sa v iných džúsoch huba nezistí, odborníci tú z Trenčína vyhodnotia ako náhodný nález. Ak však nájdu pleseň aj v iných džúsoch, z trhu stiahnu celú šaržu, čo je časť výrobkov s rovnakým označením, ktoré boli vyrobené za tých istých podmienok. Ich počet zatiaľ nie je známy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu