Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

NEXT 2004 - medzinárodný hudobný festival

V tradičnom termíne na začiatku decembra sa v Bratislave opäť uskutoční medzinárodný hudobný festival NEXT 2004.

Podujatie určené pre všetkých priaznivcov originálnej nadžánrovej tvorby si za päť rokov svojej existencie stihlo vybudovať pevné miesto v ponuke hudobných akcií a predstaviť na Slovensku (často po prvýkrát vôbec) množstvo významných súčasných hudobníkov z celého sveta. V tomto roku sa NEXT rozšíril na štyri dni a presťahoval do priestorov nového kultúrneho centra A4 na Námestí SNP 12 v Bratislave.

Mottom tohto ročníka festivalu sú slová Paula Millera alias DJ Spookyho: „Skvelú párty robí to, že na nej počas noci hrajú rôzne pecky, a nie stále rovnaká hudba. To je 21. storočie. Veci by mali byť poriadne divoké. Čokoľvek iné je nudné. "

V tomto zmysle sa na NEXTe 2004 bude striedať experimentálna elektonická hudba s improvizováciami, energetické zvukové koláže s melancholickými plochami, zahraniční intepreti s domácimi.

Prvým účinkujúcim na festivale bude francúzske duo Scrape. Na NEXTe 2004 ďalej vystúpia: dve kľúčové postavy scény neworského downtownu, harfistka Zeena Parkins a hráčka na laptop Ikue Mori, vlajková loď renomovaného nórskeho vydavateľstva Rune Grammofon- štvorčlenná skupina Supersilent, priekopník alternatívneho DJingu Philip Jeck z Anglicka, hviezda súčasného laptopového "bastard popu" Američan Jason Forrest brázdiaci hudobné kluby pod výstižným pseudonymom Donna Summer a francúzsky gitarový improvizátor Noel Akchoté.

Zakladateľ formácie Multiphonic ensemble Yoshihiro Hanno z Japonska privezie nové skladby, ktoré by sa dali označiť ako abstraktný hip-hop, holandské zoskupenie Luc Houtkamp Pow3 zase projekt s veľavravným názvom Plays the Thirteen Bar Blues.

Festival ponúka tradične priestor aj slovenským interpretom. Domácu scénu bude tento krát reprezentovať nový audiovizuálny projekt zoskupenia over4tea zloženého z troch známych osobností (Daniel Matej, Maťko Burlas, J.B. Kladivo) a obraz zo zvukom sa bude prepájať aj počas spoločného koncertu člena formácie Poo, ktorý si hovorí ::.: s VJom Gnd.

Presný program a podrobnejšie informácie o účinkujúcich nájdete na www.a4.sk/next

Hlavným organizátorom festivalu je združenie Atrakt Art. NEXT 2004 podporili nasledovné inštitúcie a organizácie: Ministerstvo kultúry SR, A4 - nultý priestor, Veľvyslanectvo Holandského kráľovstva v Bratislave, Mute.me, Culture 2000, Burundi a Recar.

Máte možnosť vyhrať 10 lístkov na toto zaujímavé podujatie, ak nám odpoviete na otázku:
KOĽKO BODIEK MÁ V MENE POLOVICA Z DUA "POO", KTORÁ 3.12.2004 V RÁMCI FESTIVALU NEXT 2004 PREDVEDIE SVOJE STRHUJÚCE PRIENIKY DO HLBÍN ZVUKU?


Správna odpoveď:
7


Výhercovia:
Lucia Kováčova, Edita Kmeťová, Ing. Miroslav Skriniar, Martin Plsik, Jana Lenhartová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu