Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Záhada štrkových zátarás na hraniciach odhalená: Pozrite sa, na koho hodil zodpovednosť Mikulec!

Roman Mikulec.
Roman Mikulec. (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA – Uzatvorenie štátnych hraníc na slovenský spôsob. Od začiatku týždňa trápi obyvateľov prihraničných oblastí uzavretie menších hraničných priechodov. Na hraniciach vládne napätie, vidieť sme mohli aj protesty a nepokoje. Popri nich však všetkých pobavila aj jedna skutočne kuriózna zátarasa.

Záber zachytávajúci neveľkú kopu štrku, ktorá má ľuďom zabrániť prejsť zo Slovenska do Maďarska a naspäť už niekoľko dní baví internet a v online priestore si už takpovediac žije vlastným životom. V inak vážnej téme sa stal predmetom humoru a vtipov, ktoré boli o to väčšie, že z vychodenej cestičky priamo cez štrkovú kopu je jasne vidieť, že tí, čo chceli prekročiť hranice, si z takejto prekážky ťažkú hlavu nerobili.

Z humorom sa k nej postavil aj minister vnútra Roman Mikulec (nominant OĽANO). "Podľa niektorých informácií si už cestári chystajú posypový materiál s maximálnym predstihom, aby ich aspoň túto zimu neprekvapilo počasie…," zažartoval.

 

🚧 AKÝ JE PRÍBEH ŠTRKU NA HRANICIACH? 🚧 Neobvyklá zátarasa na slovensko-maďarskej hranici sa stala v týchto dňoch...

Posted by Roman Mikulec - minister vnútra SR on Thursday, July 8, 2021

Potom však vážnejšie vysvetlil, že policajti zátarasy nestavajú. "Na základe uznesenia vlády týkajúceho sa opatrení na vnútorných a vonkajších hraniciach SR polícia kontaktovala správcov pozemných komunikácií. Na ceste medzi obcami Buzica a Szemere vysypala štrk Správa ciest Košického samosprávneho kraja. Údajne totiž nemali dostatok betónových panelov," objasnil. Ešte dnes mali štrk odpratať a cesta má byť opäť prejazdná.

Uzatvorenie menších hraničných priestorov, ku ktorému došlo v pondelok, má byť súčasťou opatrení v snahe zabrániť zavlečenie delta mutácie koronavírusu na anše územie. Nestretlo sa však s pochopením ľudí žijúcich na jednej či druhej strany hraníc. Vláda tak musela situáciu riešiť a nakoniec rozhodla, že na pomoc na hraniciach prídu aj príslušníci finančnej správy a väzenskej a justičnej stráže, čim sa budú môcť menšie hraničné priechody otvoriť. "Od piatku (09.07.2021) budú otvorené všetky hraničné priechody III. kategórie a všetky prekážky na prekračovanie vnútorných hraníc budú odstránené," uviedla hovorkyňa polície Denisa Bárdyová.

Viac o téme: HraniceRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu