Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Linda Rezešová: Je nevinná, hoci prekročila rýchlosť

Linda Rezešová Zobraziť galériu (3)
Linda Rezešová

ZVOLEN - Linda Rezešová (27) nemohla tragickej nehode zabrániť a je nevinná, hoci prekročila povolenú rýchlosť. K takémuto záveru prišiel vyšetrovateľ zo Zvolena, ktorý zastavil trestné stíhanie za ublíženie na zdraví s následkom smrti. Nehodu 31. augusta tohto roku podľa vyšetrovania zapríčinil vodič Opla Corsa Roman R. († 68) zo Sliača, ktorý na mieste zahynul spolu s manželkou Elenou R. († 63).

„Trestné stíhanie sme zastavili z dôvodu, že vinník dopravnej nehody je mŕtvy,“ povedal vyšetrovateľ, ktorý mal prípad na starosti. „Roman R. sa otáčal autom do opačného smeru na rýchlostnej komunikácii, kde je to zakázané. Tým vytvoril pre Lindu Rezešovú náhlu prekážku a ona už zrážke nestihla zabrániť,“ zdôraznil vyšetrovateľ.

Podľa jeho slov sa viedla polemika o tom, akou rýchlosťou išla nevesta exministra dopravy Alexandra Rezeša v čase nehody. Na mieste tragédie je povolená rýchlosť 90 kilometrov a znalec vypočítal, že povolenú r ýchlosť prekročila Rezešová o 5 km/h. Vzhľadom na krátky čas pred nárazom nestihla na svojom BMW ani pribrzdiť a vrazila do opla, v ktorom vyhasol život dvoch manželov dôchodcov. V rámci vyšetrovania si polícia po nehode dala urobiť aj počítačovú simuláciu celej udalosti, pričom jej hlavným zámerom bolo znázorniť pohyb auta manželov až do miesta kolízie s BMW.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu