Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

S Mojsejovcami si hneď padol do oka - získali si ho úprimnosťou a láskou ku gýču

Majú sa radi. Alex našiel v Nore zaujímavý objekt na líčenie i konverzáciu. Zobraziť galériu (7)
Majú sa radi. Alex našiel v Nore zaujímavý objekt na líčenie i konverzáciu.

Je jedným z najlepších na Slovensku. Vizážista celebrít Alex dodáva šarm azda každému, kto v našom šoubiznise niečo znamená. Momentálne ho zviditeľňuje napríklad líčenie manželov Mojsejovcov a Miliónových tanečníkov.

Profesionálne sa venujete vizáži viac ako osem rokov. Ako sa za ten čas zmenili Slovenky? Starajú sa o seba viac, investujú do krásy čoraz väčšie sumy peňazí?

- Určite áno. Hlavne sú dostupnejšie šminky a kvalitnejšia kozmetika. Pred ôsmimi rokmi tu bolo päť základných značiek. Vidieť, že ženy majú dnes kvalitnejšiu pleť, uvedomujú si, že radšej do seba zainvestujú teraz, a nie až keď bude neskoro.

Stáva sa často, že si so zákazníčkou neporozumiete, lebo ona sa vidí krásna, keď je upravená úplne inak, než sa zdá vhodné vám?

- Stalo sa mi to asi trikrát. Išlo o osoby, ktoré sú konfliktné vo všetkých smeroch. Rozhodne tieto osoby už robiť nebudem.

Ani ony už nechcú?

- Chcieť by chceli, ale ja som povedal, že už nikdy viac.

Aspoň naznačíte, o koho ide?

- Sú zo šoubiznisu. (smiech)

Prekvapujúce...

- Sú to všetko dámy, ktoré na obrazovke a v rozhlase pôsobia veľmi príjemne.

S kým nájdete vždy spoločnú reč?

- Keď je pohoda pri práci, nájdem spoločnú reč s každým, aj s človekom, s ktorým sa komunikuje ťažšie. Najlepšie sa mi robí s Janou Škrekovou, Verou Wisterovou, Ivetou Malachovskou, Zdenou Studenkovou... Je ich veľmi veľa. Od skutočných celebrít až po nepodstatné hviezdičky.

Funguje to tak, že ak vám je niekto sympatickejší, tak ho dokážete predsa len o chlp urobiť krajším než toho, s kým si až tak nerozumiete?

- Takúto otázku som ešte nedostal. Ale niečo na tom bude. Robotu vždy spravím na 100 percent, ale niekedy ju dokážem spraviť aj na 210 percent. Keď mi je niekto veľmi sympatický, tak sa naozaj snažím dať mu to maximum, aby vyzeral desaťnásobne lepšie ako v skutočnosti. Ale platí aj to, že ak mi je človek veľmi nesympatický, snažím sa mu dokázať, aký som dobrý, aby si uvedomil, o čo prichádza, keď ma už viac nemôže mať.

Čarovať sa vám darí aj s Norou Mojsejovou počas stredajších priamych prenosov reality show Mojsejovci.

- Myslím, že Norika je pekná žena, len tomu nikto neveril.

Aký je váš názor na manželov Mojsejovcov?

- Cestu k nim som si našiel veľmi rýchlo. Prvýkrát som robil s Norikou na OTO-vi a myslím, že sme si hneď padli do oka. Ja som pochopil jej štýl, ona pochopila môj. Na základe toho chcela, aby som ju líčil na živé prenosy z Mojsejovcov. Mám ju veľmi rád. Málokoho k sebe pripustí, nehovorím, že mňa k sebe pustila, ale viem, že má ku mne dôveru. Svoju prácu sa snažím robiť tak, aby naozaj vyzerala čo najlepšie a ona je s tým spokojná.

Hovoríte, že ste pochopili jej štýl. Je pomerne extrémny...

- ...gýčový myslíte? Áno, má taký štýl niečo medzi Versacem a Cavallim, v oblečení i v tom, ako vyzerá. Ja mám tiež rád kvázi gýčové veci, na ktorých vidieť, že návrhár zapracoval, urobil tam niečo zaujímavé. Milujem aj módne vychytávky, či už v oblečení, alebo v líčení. Tým si ma Nora získala. A získala si ma aj ako človek. Mám rád úprimných ľudí, i keď úprimnosť niekedy bolí.

Ako je to s Braňovým líčením? Písalo sa, že farbičkami pomáhate aj jemu.

- Braňa líčim klasicky, základný mejkap na kameru plus púder. Nič viac ani nič menej. Nemá žiadne očné tiene. Maximálne má vyfúkané alebo vyžehlené vlasy, čo je klasická úprava muža na kameru.

V tlači sa objavila aj informácia, že práve za Braňovu vizáž inkasujete 6 000 korún.

- Je to výmysel tej istej novinárky. Braňo síce povedal, že som hodný aj viac, čo si rozhodne cením, ale nie je to tá suma.

Nakoľko vo všeobecnosti líčite mužov?

- Podľa toho, či ide o módu, kde sa muži líčia výraznejšie, alebo o moderátora. Ten si naozaj pýta iba mejkap a púder, aby tvár bola rovnofarebná, bez fľakov a aby sa neleskla. Sú aj muži, ktorí si toho vypýtajú viac, nie je problém, nalíčim ich, ale muž vždy musí vyzerať ako muž, a nie ako transvestita.

Kto zo slovenských mužov si zvykne vypýtať viac?

- Fúúú, veľa ich nie je. Maximálne chcú špirálu a hnedú linku.

A kto?

- To nemôžem povedať. Maskér je svojím spôsobom aj psychológ. Môže takéto tajomstvo posunúť ďalej, alebo si ho nechať pre seba. Ak ho ďalej neposunie, daný človek si ho zavolá aj druhýkrát. Ja byť na ich mieste, tak s tým nemám problém. Ak idem na fotenie, dám si mejkap. Ale pokiaľ ten muž o tom nechce rozprávať, tak to rešpektujem. Divák nezbadá, že má nalíčené oči, vidí to naozaj len maskér a zopár zainteresovaných ľudí.

Patríte medzi top piatich-šiestich vizážistov na Slovensku. Ceny si ako špička určujete spoločne?

- Áno, máme veľmi podobné ceny. Potom sú tu však rôzni nímandi, ktorí prišli z Hornej Dolnej a podkopávajú nám nohy. My máme stabilné ceny, oni to spravia za polovicu, kvázi to isté, i keď všetci vedia, že to tak isto nevyzerá. Televízna produkcia tým pádom však ušetrí polovičku.

Kto bol doteraz vaším najvýznamnejším zákazníkom?

- Pre mňa je každá robota, ktorú práve robím, významná. Je mi jedno, či je to teta z Hornej Maríkovej, alebo Natasha Bedingfield.

Ale pri takom Jeremym Ironsovi sa vám určite o niečo viac triasli ruky.

- Bol som nervózny - aj pri Natashi Bedingfield a pri iných veľkých hviezdach. Tie veľké hviezdy by však mohli byť príkladom pre naše slovenské celebrity, pretože ani jedna z nich nemala maniere. Boli vďačné za to, že som s nimi mohol stráviť môj čas. Niekoľkokrát mi poďakovali. Naopak, niektoré slovenské dámy si myslia, že my vizážisti sme sluhovia a musíme ich robiť. Dnes je to už naozaj tak, že ja nemusím robiť. Chcem robiť.

Líčili ste finalistov dvoch najväčších projektov TV JOJ - Dievča za milión i Miliónový tanec. Lepšie sa vám robilo s dievčatami, alebo si to viac užívate s tanečníkmi?

- Asi s tanečníkmi. Medzi miliónovými dievčatami boli konfliktné baby, ktorým stúpla sláva do hlavy. Paradoxne, s babami, ktoré to dotiahli najvyššie, sa robilo veľmi dobre. Od začiatku vedeli, že tá súťaž je o nich len z 50 percent, zvyšok je o ľuďoch, ktorí sa o ne starajú. Tanečníkom som hneď na začiatku vysvetlil, že ako ich hviezda začala stúpať, tak veľmi rýchlo zhasne. Že ak im sláva nestúpne do hlavy a budú normálni k ľuďom okolo seba, tak sa dostanú ďaleko. Pochopili to.

Dlhodobo si udávate vek 17 rokov. Prečo?

- Nie je podstatné, koľko má človek naozaj rokov, ale na koľko sa cíti...

A váš skutočný vek prezradíte?

- Nie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu