Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sedemdesiatnik Lasica: Zahral by si na významnom golfovom podujatí

Milan Lasica Zobraziť galériu (5)
Milan Lasica

BRATISLAVA - Herec, režisér a známy humorista Milan Lasica by si vraj už po sedemdesiatke najradšej zahral len na niektorom prestížnom golfovom ihrisku. Krátko pred svojimi 70. narodeninami, ktoré oslávi 3. februára, to Lasica s typickým úsmevom povedal v rozhovore.

Jubilant však naďalej bude hrať v divadle a zabávať ľudí v televízii i na stránkach kníh a časopisov. To totiž jedného z najznámejších slovenských hercov jednoducho stále baví.

"Ja sa obávam, že teraz jediná ponuka, ktorej by som bez váhania neodolal, by bola, keby ma pozvali hrať na nejaké významné golfové ihrisko v Škótsku, alebo v Amerike," vtipkoval Lasica. Populárny umelec pôvodne študoval dramaturgiu, aj keď od detstva túžil byť hercom. V súčasnosti vlastní Divadlo L+S, je prezidentom filmového festivalu Art Film, hrá v divadle, filmoch, píše a režíruje.

"Samozrejme, že by som chcel dosiahnuť ešte viac, ale nesťažujem sa," skonštatoval. A na otázku, čím viac by sa mohol stať, odpovedal s úsmevom: "Hádam len riaditeľom ešte väčšieho divadla a ešte väčšieho festivalu, povedzme v Cannes." Pri príležitosti svojho jubilea však uvažoval, či sa nebude viac šetriť, hoci únavu necíti. "Ale moja žena povedala, že by som sa nemal preorientovať na oddychovanie, lebo že upadnem," poznamenal manžel bývalej herečky a opozičnej poslankyne Magdalény Vášáryovej.

Tá ho kedysi mohla priviesť do prezidentského paláca, keď v roku 1999 kandidovala na post hlavy štátu. Politika však Lasicu, ktorý v novembri 1989 stál na tribúnach, neláka. "Keby som tam mohol spievať, tak možno by som s tým súhlasil," žartoval. "To sú úradnícke povinnosti a od toho mám strašne ďaleko. A nemám na to nielen talent, ale ani chuť," dodal.

Budúceho sedemdesiatnika stále napĺňa divadlo. "Stále ma to rovnako baví. Aj keď pravdaže už nie som taký unesený z toho, keď sa mi niečo také podarí na javisku ako keď som mal 20 rokov. Ale stále to považujem za veľkú hodnotu," zhodnotil Lasica. A baviť divákov sa mu darí, predstavenia, v ktorých hrá, sa vypredajú rýchlo. Pre jeho suchý a inteligentný humor ho tiež účastníci prieskumu UPC Broadband vlani označili za druhého najobľúbenejšieho moderátora zábavných programov.

Možno aj preto Lasicu, ktorý režíroval niekoľko televíznych filmov a stvárnil zaujímavé postavy v niekoľkých českých snímkach, priatelia občas nabádajú, aby sa pustil do filmového scenára. Film Pacho, hybský zbojník z roku 1975, ku ktorému napísali dialógy spolu s Júliusom Satinským, je totiž populárny dodnes. Umelci, ktorí tvorili dvojicu viac ako 40 rokov, pritom pod ním podpísaní neboli. Komunistický režim im totiž v tom čase takúto prácu zakazoval, nemohli v ňom ani hrať.

"Pacho bol úspešný, to je pravda. Ale nie som si istý, či by som si trúfol na filmový scenár. Asi sa už o to nepokúsim. Hoci nutkania tu sú aj určité povzbudenia zo strany priateľov," uvažoval Lasica.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu