Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Haváriu Kňažka skúmajú ďalej, znalci sa nezhodli

Milan Kňažko
Milan Kňažko (Zdroj: SITA)

NITRA - Okresný súd v Nitre dnes na neurčito odročil proces s hercom a bývalým politikom Milanom Kňažkom, ktorý je obžalovaný z ublíženia na zdraví pri autonehode. Traja súdni znalci totiž predložili tak rozdielne posudky, že priebeh nehody musí podľa sudcu zhodnotiť ešte ďalší expert.

Kňažko podľa obžaloby vlani rýchlou jazdou spôsobil pri predbiehaní zrážku troch vozidiel na ceste medzi Nitrou a Zlatými Moravcami, pri ktorej si jedna žena zlomila ruku. Podľa prokurátora hrozí Kňažkovi v prípade dokázania viny až ročné väzenie.

Kňažko vraj pri nehode zboku narazil do auta, ktoré pred ním začalo predbiehať nákladné vozidlo. Sporná je rýchlosť jeho auta i to, či začal predbiehať skôr, ako vodič idúci pred ním. "Je to výnimočný prípad, pretože existujú tri rôzne posudky," zdôvodnil svoje rozhodnutie sudca. Jeden zo znalcov najskôr určil rýchlosť hercovho auta na viac ako 150 kilometrov z hodinu, neskôr však výpočet korigoval na približne 110 kilometrov za hodinu.

Podľa posudku vypracovaného na žiadosť obhajcu však príčinou dopravnej nehody nebola rýchla jazda, ale nepozornosť vodiča ďalšieho auta. Ten si údajne nevšimol v spätnom zrkadle Kňažkovo auto a začal predbiehať nákladné vozidlo. Tretí posudok, ktorý si objednal súd, niektoré detaily nehody spresnil, vinníka však jednoznačne neurčil.

Kňažko po autonehode podľa internetového portálu Topky.sk najskôr tvrdil, že nebol jej účastníkom. Hercovi, ktorý je jednou z tvárí Nežnej revolúcie v roku 1989, sa záujem médií o jeho prípad príliš nepozdával. Nepáčilo sa mu, že ho jeden z fotografov fotil vo verejných priestoroch súdu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu