Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Spitý Hugh Grant: Zarobil milióny na Elizabeth Taylor!

Hugh Grant Zobraziť galériu (5)
Hugh Grant

LONDÝN – Opití majú šťastie! Potvrdil to aj Hugh Grant (49) - najprv si dal poriadne do nosa a potom sa rozhodol investovať do umenia. A mal pri tom veru šťastnú ruku - Andy Warhol, umelec so slovenskými koreňmi, mu za šesť rokov vyniesol viac ako 11 miliónov libier!

Obrazy kupuje len keď je na mol! Niekto by povedal, že hviezda filmov Láska nebeská alebo Štyri svadby a jeden pohreb má prenikavý cit na umenie. Podaril sa mu totiž viac ako šikovný ťah. V aukcii vydražil obraz herečky Elizabeth Taylor od Andyho Warhola za dva milióny libier – aby ho po šiestich rokoch predal za trinásť miliónov. Tomu sa povie výhodný obchod! Nestáli však za ním žiadne vedomosti z oblasti dejín umenia – práve naopak. Hugh Grant priznal, že keď prikázal svojej asistentke, aby sa zapojila do aukcie, určite nebol triezvy. „Ona to na moju hrôzu urobila, ba ešte horšie, ten obraz aj získala,“ opisuje svoje pocity známy herec.

Herec si totiž pred aukciou vychutnával večeru so svojím otcom – a s alkoholom. V katalógu aukčnej siene Sotheby's uvidel obraz Liz Taylor od najznámejšieho umelca so slovenskými koreňmi, Andyho Warhola, a rozhodol sa, že musí byť jeho. A tak sa aj stalo. Keď sa ho rozhodol po šiestich rokoch predať, poriadne sa na ňom nabalil. Nie často sa podarí človeku uskutočniť obchod, ktorý mu vynesie viac ako 500-percentný zisk! Napriek veľkorysej cene bude Hughovi za obrazom ľúto: „Trochu ľutujem, že oň prídem, hoci ma spraví bohatým.“



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu