Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Milovanú vnučku mu zobralo more!

Oscarový režisér Richard Attenborough zažil rodinnú tragédiu. Zobraziť galériu (3)
Oscarový režisér Richard Attenborough zažil rodinnú tragédiu.

LONDÝN - Jeden z najlepších britských hercov a režisérov lord Richard Attenborough (81) prežíva po zemetrasení v južnej Ázii rodinné peklo. Ničivý živel ho pripravil o jeho milovanú 14-ročnú vnučku Lucy, ktorá bola s rodinou na dovolenke v thajskom Phukete. Navyše sú medzi nezvestnými aj jeho dcéra Jane a jej svokra a s najväčšou pravdepodobnosťou aj ony pri tragédii zahynuli!

p align=justify>Lucy bola v Thajsku spoločne s ďalšími piatimi členmi rodiny. "Lord Attenborough s manželkou Sheilou stratili pri živelnej katastrofe v Thajsku troch členov najbližšej rodiny. Ich najstaršia dcéra Jane a jej svokra Jane Holland sú nezvestné. Vnučka Attenboroughovcov Lucy zahynula priamo na mieste katastrofy," uvádza sa v stanovisku, ktoré médiám poskytla rodina Attenboroughovcov. Ďalšia vnučka Alice je zranená a jej otec a brat vyviazli bez zranení.

Držiteľ Oscara za film Gándhí je známy svojím blízkym vzťahom k vnúčatám. Tie s ním pravidelne trávili prázdniny v jeho dome v južnom Francúzsku. Lucy bola navyše jeho miláčikom, ktorý ho sprevádzal i na filmových premiérach. V roku 2000 si Attenborough zaspomínal na zážitok s Lucy pri premiére filmu Zázrak na 34. ulici, v ktorej si Attenborough zahral Santa Clausa. "Požiadal som Lucy, aby si sadla vedľa mňa, ale ona povedala: ,Dedko, ty nemôžeš sedieť pri mne. Ty musíš byť hore na plátne.` Bola to tá najkrajšia reakcia na film," povedal Attenborough.

V roku 1994 zase Lucy pri premiére filmu In Love and War odovzdávala kyticu princeznej Diane. Zabudla však na poklonu, ktorú starostlivo trénovala. Známy režisér preto využil svoj vplyv a Lucy neskôr zoznámil s princeznou Dianou. Lucy predviedla natrénovanú poklonu a dostalo sa jej priam kráľovského komplimentu: "To je najkrajšia poklona, akú som v živote videla," povedala nadšená Diana.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu