Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Topmodelka Němcová: Bolo to ako z vojnového filmu

 Petra Němcová Zobraziť galériu (3)
Petra Němcová

NEW YORK - "Okolo bola spústa ľudí s hroznými zraneniami, všade plno krvi, bolo to ako vojnový film."

Týmito slovami popísala česká topmodelka Petra Němcová (25) svoje zážitky z thajského letoviska Khao Lak na ostrove Phuket, kde ju zastihla v nedeľu prílivová vlna po mimoriadne silnom zemetrasení pri indonézských brehoch.

Němcová bola schopná poskytnuúť telefonické interview americkému denníku New York Daily News z nemocnice v Hat Yai, asi 150 kilometrov juhovýchodne od Phuketu, kam bola letecky prepravená po prvomm ošetrení na ostrove.

Má zlomenú panvu a lékari sa obávajú možnosti vnútorných zranení. "Úlomky kostí mohli zasiahnuť niektoré vnútorné orgány," povedala Němcová, ktorej bolesti utišuje podľa denníka morfium.

"Všade okolo v prvej chvíli kričali dospelí i deti a volali o pomoc. Po pár minútach už ale deti nebolo počuť," hovorí svoje spomienky česká kráska, ktorá vlani dosiahla vrcholné méty medzi topmodelkami, keď sa objavila na titulnej stránke výročného vydania časopisu Sports Illustrated, venovaného plavkám.

V najbližšej dobe by mala byť prevezená k ďalšiemu ošetreniu do Spojených štátov alebo do Českej republiky, uvádza New York Daily News.

Veľvyslanectvo v Thajsku dnes popoludní ČTK potvrdilo, že Němcová nie je v ohrození života, ale jej zdravotný stav neumožňuje prevoz do bangkokskej nemocnice.

Najväčšie starosti si však modelka robí kvôli svojmu priateľovi, britskému fotografovi Simonovi Atleemu, ktorý je stále nezvestný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu