Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Peter Marcin: Šikulovej sa asi nikdy nezbavíme!

Zobraziť galériu (7)

Populárny humorista chce skončiť s Uragánom! A už aj presne vie kedy, no termín zatiaľ prezrádzať radšej nebude.

Od septembra ste si sadli aj na režisérsku stoličku a nakrúcanie Uragánu máte pod palcom vy. Čo vás k tomu viedlo?

- Aj keď sme spolupracovali s inými režisérmi, vždy som sa im plietol do remesla. Jednak, že ma to veľmi baví a jednak, že náš humor je autorský. Čiže už pri tvorbe scenára je nám jasné, ako by to malo na javisku vyzerať, a potom, že postavy v Uragáne sú vyprofilované. Ťažko by chcel niekto nerežírovať malého Mirka. Rád by som sa tomu v budúcnosti venoval, teda réžii zábavných programov.

Neberiete si na svoje plecia príliš veľa zodpovednosti? Predsa hľadanie originálnych nápadov, vymýšľanie pesničiek, písanie scenárov a samotné hranie zaberie asi dosť času a energie.

- Máme to podelené. Andy sa viac venuje scenáru a ja réžii. Okrem toho, mám strašne veľa energie a aj režírovanie beriem ako hereckú scénku. Kolegovia by vám to určite potvrdili. A čo sa týka technických vecí, keď máte taký výborný štáb ako ja, nie je to nič zložité.

Aký ste režisér? Nehľadíte teraz na kolegov troška zvrchu?

- Nie. Ja som veľmi skromný. Akurát ma už musia oslovovať pán režisér, pozývať ma na obed a párkrát za deň mi hovoriť: „Toto ste, pán režisér, veľmi pekne vymysleli.“

Nemáte niekedy pocit, že Uragánu už bolo dosť? Dá sa vôbec ešte po takom dlhom čase vymyslieť niečo nové?

- Ten pocit, že už toho bolo dosť, mám vždy v období, keď nevystupujeme pred publikom. Ale vzápätí sa vždy stane tá úžasná vec, že predstavenie je za pár hodín vypredané, diváci nás nadšene privítajú, zabávajú sa až do konca a odmenia nás záverečným aplauzom. A po predstavení niekto príde a povie, že Uragán mu pomohol prekonať ťažké obdobie v živote. Potom idem v eufórii domov a som šťastný. Jedno ale viem – vždy treba prestať v najlepšom. Ba vieme už aj kedy. A či sa dá stále vymýšľať niečo nové? Keď vás to úprimne baví, tak áno.

Nepodliehate niekedy profesionálnej deformácii? Napríklad, že sa občas zabudnete a začnete rozprávať ako pani Mária?

- To nie, ale pravidelne sa mi stáva, že na predstavení začnem hovoriť ako Stromokocúr a na sebe má kostým pani Márie.

Už pred časom ste avizovali v štruktúre programu inovácie. Zmení sa Uragán iba čiastočne alebo môžeme očakávať búrku úplne iného typu?

- Keby ste si pozreli prvý Uragán, zistili by ste, že teraz je to v podstate úplne iná relácia. Stále sme sa usilovali niečo do relácie pridávať. Mali sme napríklad obdobie, keď sme parodovali známe odovzdávania rôznych ocenení či slávnostných udalostí. Dokonca sme chvíľu parodovali známe filmy či muzikály. Teraz sa snažíme robiť čistý kabaret so scénkami a pesničkami.

Stano Dančiak sa ako Alf v rodine pani Márie celkom dobre zabýval...

- Veľmi si vážim, že prijal našu ponuku. Ale úplná zmena by znamenala zabiť pani Máriu, malého Mirka dať do polepšovne, Lászla poslať naspäť do Komárna a Stromokocúra do lesa. Len to už je nová relácia, ktorá, ak boh a ľudia, ktorí o tom rozhodujú, dajú, možno niekedy bude.

Zuzka Šikulová by mala na budúci rok v marci odísť do Austrálie. Nájdete si novú moderátorku, alebo program utiahnete vy dvaja spolu s Andym?

- Viete čo? Ale nikomu to nehovorte. Ja mám pocit, že kým sa Šikulovej zbavíme, relácia sa aj skončí. Nevšimli ste si? Najprv september, potom január, teraz marec…

Nedávno sa uskutočnil konkurz na predstaviteľa malého Mirka, ktorý sa objaví v silvestrovskom vydaní. Čí to bol nápad?

- Malý Mirko, hoci to nie je ideálny detský hrdina, je v skutočnosti populárnejší ako malý Nemo. Je to taký fenomén medzi deťmi, že nás to až šokuje. Nedávno mi volala jedna známa, že jej syn začal rozprávať ako Mirko nielen doma, ale aj v škole a je z toho zúfalá ona aj učitelia. A to obrovské množstvo detí, ktoré prišli na konkurz, je tiež toho dôkazom. Nuž som si povedal, že zahrať si malého Mirka umožníme aj nejakým našim detským fanúšikom. A Silvester je na to ako stvorený.

Do redakcie nám chodí množstvo listov, aby sme vám odkázali, že diváci by už radi spoznali aj Mirkovu mamu a podľa možnosti aspoň dvoch jeho otcov. Vyhoviete hlasu ľudu?

- O Mirkovej mame a jeho otcoch sme už narozprávali toľko nelichotivého, že pochybujem, že by sme na to nejakých hercov nahovorili. Museli by totiž presne vystihnúť ich charakter a to by sme museli vysielať až po 22.00 hodine.

Dočkáme sa v budúcnosti aj iných „externistov“ v koži kultových postavičiek?

- Mám taký nápad, že posledný Uragán by mohli odohrať naši dvojníci.

Uragán sa valí na divákov z dvoch televízií a na oboch dosahuje výbornú sledovanosť. Nechceli by ste náhodou preraziť aj na obrazovky tretej televízie a takpovediac si sprivatizovať slovenský mediálny trh?

- Myslím, že STV to už konečne prestáva reprízovať. Sledovanosť nemienime nejako urputne naháňať. V záplave reality šou by sme museli začať chodiť po javisku holí a to vám tiež vydrží len na jednu časť.

Čo by ste robili, keby ste sa dostali do skutočného uragánu?

- Nebojím sa, Máriu nič nezničí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu