Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tomi by sa rád vrátil a dal si kakao, ale má ešte veľa plánov

Tomáš Zobraziť galériu (5)
Tomáš "Tomi" Popovič

BRATISLAVA - Slovenský r'n'b spevák žijúci v USA Tomáš "Tomi" Popovič má zatiaľ na svojom konte vyše 100-tisíc predaných kópií debutového albumu, úspechy v Japonsku, no jeho ciele sú ešte vyššie.

"Hudobný biznis si vyžaduje obrovské nasadenie. Aj keď sa niekedy z jazdy toho kolotoča cítim unavený, rád by som sa vrátil domov, urobil si kakao alebo si dal povestnú tresku s rožkom a naplnil svoje ďalšie plány a predstavy," skonštatoval v rozhovore.

Do USA, kde má príbuzných, odišiel Tomi ako 18-ročný po skončení konzervatória. O jeho plánoch zostať tam ale vedel len jeden z jeho bratov - Sáva. "Bol to z mojej strany dosť čudný ťah," priznáva s odstupom času. Doplnil, že v jeho rozhodnutí sa spojilo veľa negatívneho i pozitívneho, ako "to väčšinou v živote býva" a v súčasnosti sú príbuzní radi, že tento radikálny krok riskoval.

"Chcel som dosiahnuť viac, ako som mohol dosiahnuť doma. Aj keď milujem domov a svoju rodinu, jednoducho som sa po škole zbalil a odišiel do štátov." Hudbe sa venoval už od detstva a chcel sa s ňou dostať do sveta. Ako hovorí, "nebol to sen stať sa slávnym a bohatým".

V tomto smere boli pre neho USA jediným východiskom. "Amerika je najväčším svetovým trhom, čo sa hudby týka, zadáva trend - rovnako aj Londýn, ale tam som nikoho nemal, takže Amerika bola pre mňa obrovskou výzvou. Jediným riešením ako si naplniť sen, ako sa naučiť spievať, komponovať, písať v konkurencii, aká tam vládne a kde je latka na tak vysokej úrovni,“ vysvetlil.

Okrem toho, že na sebe pracoval sám, občas využil možnosť a absolvoval výučbu spevu u gospelových spevákov, od ktorých sa učil techniku. Výnimočnou skúsenosťou bola aj spolupráca s černošskými gospelovými kapelami v štýle r‘n’b, s ktorými hral ako jediný beloch. "Doma sme s bratmi počúvali veľa kapiel černošskej hudby. Veľmi si cením, že sa mi v Amerike podarilo získať si dôveru hudobníkov tejto komunity, kde pôsobia ľudia, ktorí spolupracovali s hviezdami takého formátu ako sú Babyface, či R. Kelly," doplnil.

Zatiaľ najväčší úspech zaznamenal Tomi v Japonsku, kde sa predalo vyše 60-tisíc kópií jeho albumu. Čo podľa jeho slov nie je obrovské číslo, no pre neho je výnimočné, lebo pochádza "z Bratislavy, zo Štrkovca, takže predať v Japonsku a v Amerike aspoň jednu platňu je pre mňa obrovský úspech". Japonsko je predovšetkým digitálnym svetom a práve v ňom zaznamenal Tomi úspechy. "Moja pieseň bola týždeň najsťahovanejšou nahrávkou v mobilnej sieti v Japonsku, v rebríčku top 10 som bol v rádiách na treťom a štvrtom mieste, dostal som sa tam aj do japonskej MTV," priblížil na záver.


Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Napíšte nám na tipy@topky.sk!

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu