Štvrtok13. jún 2024, meniny má Anton, zajtra Vasil

Cliff Richard a The Shadows chystajú posledné turné

Cliff Richard
Cliff Richard

LONDÝN - Britský hudobník Cliff Richard sa pri príležitosti 50. výročia založenia jeho skupiny The Shadows vyberie na koncertné turné v sprievode ostatných členov kapely Hanka Marvina, Brucea Welcha a Briana Bennetta.

Cliff Richard and The Shadows pôsobili na hudobnej scéne približne desať rokov (1958-1968), počas ktorých mali v britskom albumovom rebríčku niekoľko No. 1 hitov, napríklad Apache (1960), Kon-Tiki (1961), Wonderful Land (1962) či Foot Tapper (1963).

Koncom šesťdesiatych rokov sa členovia zoskupenia začali venovať vlastným projektom a pod názvom The Shadows vystupovali len zriedkavo. V septembri a októbri 2009 odohrajú na definitívne poslednom turné 11 koncertov v Londýne, Nottinghame, Birminghame, Cardiffe, Liverpoole, Glasgowe, Newcastli, Sheffielde a Manchestri.

V roku 1995 povýšila britská kráľovná Alžbeta II. speváka Cliffa Richarda do rytierskeho stavu. Odmenila ho nielen za úspešnú spevácku a hereckú kariéru, ale i za charitatívnu činnosť v prospech opustených a týraných detí. Informáciu zverejnil server bbc.co.uk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu