Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Müller otvorene o zdravotných problémoch

Richard Müller Zobraziť galériu (6)
Richard Müller

BRATISLAVA - Spevák Richard Müller, ktorý trpí aj prudkým striedaním nálad, po dlhšom čase otvorene prehovoril o svojich zdravotných problémoch. Ochorenia, ktoré ho pred časom priviedli až do nemocnice, potvrdil počas predstavenia nového albumu. Keď však koncom roka 2006 ohlásil koniec kariéry, zdravie ako dôvod odmietol.

Od leta pritom Müller niekoľkokrát vystúpil na koncertoch. "Niekedy to ide a niekedy to nejde, to je moja jasná diagnóza. Niekedy je tá nálada pozitívna a chuť robiť a chuť sa stretávať s ľuďmi a chuť komunikovať a niekedy je to o vypnutom mobile," zhrnul svoje pocity 47-ročný hudobník, ktorý sa po pauze objavil v lete na festivale Pohoda, kde ho čakali tisícky fanúšikov.

O svojom zdraví hovoril s novinármi v stredu pri predstavovaní svojho nového albumu, ktorý nahral s hercom Milanom Lasicom. "Som rád, že nie každý človek, ani každý druhý, ani každý tretí, nemá s touto diagnózou do činenia. Je to to najblbšie, čo asi môže pravdepodobne človek v tejto sfére vyfasovať," prekvapil svojou úprimnosťou spevák. Podľa médií v minulosti vyhľadával pomoc psychiatrov, trápili ho kolená, chrbtica i srdce, keďže pribral 40 kíl.

V minulosti sa tiež priznal k užívaniu drog. Müller si myslí, že "zdravotné problémy boli, sú a budú." Najnovšie sa však k jeho doterajším chorobám pridali aj problémy so zrakom. "Ja som si chcel dať odstrániť dioptrie a informovaný niektorými kamarátmi okolo som sa dozvedel, že to fantasticky ide a že odchádzajú desiatky dioptrií. Tak mne odišli asi dve dioptrie," posťažoval sa spevák, ktorý ma po operácii očí problémy s čítaním. Svoje ďalšie plány Müller neprezradil. Povedal však, že chce vydať knihu fotografií.

"Ja som človek absolútne negatívny a pesimisticky založený, so mnou ťažko o perspektívach, o budúcnosti sa dá niečo prebrať," povedal. On zase bol, je a zrejme aj naďalej bude patriť medzi najpopulárnejších slovenských spevákov a to aj v Česku. Niekoľko svojich tohoročných koncertov však za návrat nepovažuje. "Mne je ľúto, že som povedal, že odchádzam. Nemal som to povedať, mal som to spraviť," povedal autor hitov, ako napríklad Po schodoch, Nebude to ľahké či LSD, ktorého popularita trvá od začiatku 90. rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu