Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Filmová bohyňa má 70!

Sophia Lorenová Zobraziť galériu (3)
Sophia Lorenová

RÍM/BUDAPEŠŤ - Znie to neuveriteľne, ale je to tak. Známa talianska herečka Sophia Lorenová oslávila dnes už 70. narodeniny! Žena, ktorá už 50 rokov priťahuje mužov k filmovému plátnu, je považovaná za jednu z najpríťažlivejších herečiek histórie.

Dcéra Romildy Villani a Riccarda Scicoloneho vyrastala v mestečku Pozzuoli blízko Neapola. Jej hviezdna kariéra sa začala, keď mala 16 rokov a zoznámila sa s oveľa starším filmovým producentom Carlom Pontim, ktorý sa neskôr stal jej celoživotným partnerom.

Jej prvým veľkým úspechom bol film Neapolské zlato z roku 1954. V USA okrem iného nakrútila filmy Pýcha a vášeň, Obytný čln, kde si ohnivá Talianka zahrala po boku Caryho Granta, ako aj Začalo to v Neapole, kde jej partnera stvárnil Clark Gable.

Oscara za najlepší ženský herecký výkon roku 1961 však dostala opäť za taliansky film Vrchárka v réžii Vittoria de Sicu. V súčasnosti už má na svojom konte viac ako stovku filmov.

Oslavu svojho okrúhleho jubilea začala Sophia Lorenová netradične - svadbou svojho mladšieho syna Carla Pontiho. Ten sa v sobotu v Budapešti oženil s husľovou virtuózkou Andreou Mészárosovou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu