Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Žigo už ministruje, Harabin ho takmer oblial kávou

Žigmund Pálffy Zobraziť galériu (4)
Žigmund Pálffy

BRATISLAVA - Hokejista Žigmund Pálffy sa dnes ujal na jeden deň rezortu spravodlivosti. Pálffy prišiel na ministerstvo o 8:30 a hneď zamieril do kancelárie ministra Harabina, kde si prevzal agendu.

Preberanie agendy, ktorú by mal jednodňový minister a skalický hokejista riešiť, sa nezaobišlo bez nehody, keď minister Harabin vylial kávu a oblial pripravené papiere. Pálffy na ministerstve spôsobil rozruch, keď počas presunov medzi kanceláriami musel rozdať niekoľko autogramov.

"Vy nám tu nabúrate celý chod ministerstva," poznamenal Harabin, ktorý svojim podriadeným toľko autogramov ako dnes Pálffy, určite nerozdal. Nový minister si našiel niekoľko minút aj na novinárov, ktorým povedal, že je zábavnejšie byť ministrom ako hokejistom, ale aj napriek tomu do politiky vstúpiť neplánuje.

Potom spolu s Harabinom a exministrom pôdohospodárstva Miroslavom Jureňom odišli k štátnej tajomníčke ministerstva spravodlivosti Anne Vittekovej, kde diskutovali o zefektívnení súdnictva, boju proti úžere a ďalších aktuálnych témach. Hráč HK 36 Skalica sa ešte pred sezónou stavil s exministrom pôdohospodárstva Miroslavom Jureňom, že Skalica skončí do 4. miesta.

V hre bol jeden deň na ministerstve pôdohospodárstva v pozícii jeho šéfa. Stávku hokejista vyhral, Jureňa však medzičasom skončil na poste ministra. Sľub mu napokon pomohol splniť jeho stranícky kolega Štefan Harabin.

Jednodňový minister Žigo dnes navštívi aj väznicu v Justičnom paláci v Bratislave, v ktorej sa aj naobeduje, na poludnie sa zúčastní na diskusii so študentmi Gymnázia na Vazovovej ulici v Bratislave na tému drogy a šport, popoludní ho čaká ešte aj návšteva Okresného súdu v Skalici a prijatie primátorom mesta, v ktorom sa narodil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu