Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

AKTUÁLNE Plačková a jej manžel ostávajú na slobode: Prokurátor už pre nich nežiada väzbu

(Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Najvyšší súd (NS) SR sa nebude zaoberať väzobným stíhaním influencerky Zuzany Strausz Plačkovej ani jej manžela Reného Strausza, ktorí sú obvinení v rámci protidrogovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

"Termín verejného zasadnutia vo veci Reného Strausza a spol. je vzhľadom na späťvzatie sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti rozhodnutiu sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku zrušený," informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Pôvodne mal NS SR rozhodovať o veci vo štvrtok (7. 10.).

Zuzana Plačková po prepustení: Ukázala sa na Instagrame... Aha, ako vyzerá po 4 dňoch v CPZ! (Zdroj: Instagram Z.P.)

NAKA v rámci protidrogovej akcie na západe Slovenska, počas ktorej zaistili viac ako deväť kilogramov pervitínu, obvinila 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. Prokurátor ÚŠP dal návrh na väzobné stíhanie na desiatich z nich vrátane údajného šéfa skupiny Tibora G. Sudca pre prípravné konanie ŠTS v Pezinku zobral 30. septembra do väzby šesť ľudí, Zuzanu Strausz Plačkovú spolu s manželom do väzby nezobral.

Viac o téme: VyšetrovanieSúd NAKARené StrauszZuzana Strausz Plačková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu