Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vyhrážanie princovi Harrymu: Moslimská kliatba padá aj na Chelsy

Chelsy je v ohrození, Harry chce, aby ju strážila kráľovská ochranka.
Chelsy je v ohrození, Harry chce, aby ju strážila kráľovská ochranka. (Zdroj: keystone)

LONDÝN - Princ Harry (23) sa obáva o život svojej priateľky Chelsy Davy (22). Má na to vážny dôvod: moslimskí radikáli ho pre jeho účasť vo vojenskej misii v Afganistane nazvali vrahom, čo je jednoznačná výzva na pomstu.

Podľa britského denníka Daily Star Harry chce, aby jeho dievča dostalo stálu ochranu. O seba sa nebojí - ako príslušníkovi kráľovskej rodiny mu ochranka už zo zákona patrí. Hrozba je o to vážnejšia, že ju vyslovil Omar Bakri Muhammed, ktorý utiekol z Británie pred dvomi rokmi po tom, ako poštval proti sebe verejnosť schvalovaním krvavých bombových útokov v londýnskom metre. „Princ sa stal vrahom a podporovateľom vojny a správy o tom, ako zabíjal v prvých líniách, moslimovia tolerovať nemôžu,“ povedal moslimský ideológ.

Pomsta teda môže prísť zo strany afganského Talibanu, ale aj zo siete al-Káida. Výzva na zabitie druhého následníka trónu sa totiž objavila aj na dvoch internetových stránkach al-Káidy. Harry preto chcel, aby sa urobila výnimka a aby sa pod ochranné krídla elitnej jednotky zaradila aj jeho priateľka. Tá momentálne študuje v britskom meste Leeds. Kvôli nej Harry zvažuje aj odchod do Južnej Afriky, odkiaľ Chelsy pochádza.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu