Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Nádej pre odsúdeného exmanžela Silvie Kucherenko: Nový proces?!

Exmanžel Silvie Kucherenko sa možno dočká nového procesu. Zobraziť galériu (7)
Exmanžel Silvie Kucherenko sa možno dočká nového procesu. (Zdroj: Foto: Instagram)

PEZINOK - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku sa bude zaoberať návrhom na obnovu konania v prípade právoplatne odsúdeného podnikateľa ukrajinského pôvodu Sergeja Kucherenka. ŠTS, pracovisko Banská Bystrica by sa mal návrhom zaoberať na svojom verejnom zasadnutí vytýčenom na 5. novembra. Kucherenko návrh na obnovu konania podal 28. mája. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Najvyšší súd (NS) SR odsúdil podnikateľa koncom júla 2017 na 11 rokov väzenia pre trestný čin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Taktiež musel uhradiť spôsobenú škodu vo výške 7,8 milióna eur. NS SR tak potvrdil rozsudok ŠTS v Banskej Bystrici z apríla toho roka.


Silvia Kucherenko o svojom bývalom: Taká naivná už viac nebude!


„Cítim sa byť nevinným, nedopustil som sa konania, ktoré sa mi kladie za vinu,“ vyhlásil vtedy obžalovaný. V odvolaní vyčítal prvostupňovému súdu, že sa nezaoberal jeho návrhmi na doplnenie dokazovania, nevypočul kľúčového svedka, namietal taktiež znalecký posudok či výšku vyčíslenej škody.


Bleskový ROZVOD Silvie Kucherenko a jej manžela: Vybavili ich za hodinu!


Podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Kucherenko ako konateľ spoločnosti DND Invest v rozpore so zákonnou povinnosťou vykonávať pôsobnosť konateľa s odbornou starostlivosťou a v súlade so záujmami spoločnosti napriek dostatku finančných prostriedkov ku koncu decembra 2009 nezaplatil banke mimoriadnu splátku vo výške 700.000 eur. Porušením podmienok spôsobil vyhlásenie okamžitej splatnosti 3,5-miliónového úveru.

V rámci vysporiadania úveru, ktorý bol zabezpečený nehnuteľnosťami spoločnosti, predovšetkým pozemkami určenými na realizáciu developerského projektu v Majcichove, mal uzavrieť v roku 2010 v mene spoločnosti súbor ekonomicky zjavne nevýhodných a záujmy spoločnosti poškodzujúcich zmlúv.

Sergej Kucherenko bol koncom júla 2017 odsúdený na 11 rokov väzenia pre trestný čin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.
Zobraziť galériu (7)
Sergej Kucherenko bol koncom júla 2017 odsúdený na 11 rokov väzenia pre trestný čin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: Silvia Kucherenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu