Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Sophia Loren získala cenu za celoživotné dielo

Sophia Loren Zobraziť galériu (17)
Sophia Loren (Zdroj: ČTK)

RÍM - Taliansku legendu filmového plátna herečku Sophiu Lorenovú ocenili na filmovom festivale v Ríme cenou za celoživotné dielo.

Sedemdesiattriročná herečka si cenu prevzala vo štvrtok. Ocenenie ju veľmi dojalo, keďže ide o jej prvú cenu získanú v Taliansku. Celý festivalový piatok bol venovaný práve herečkiným filmom, kde retrospektívne uviedla svoje filmy Manželstvo po taliansky (1964), Chlieb, láska a ..... (1955) a iné.

RomeFilmFest otvorili vo štvrtok a má trvať do 27. októbra. Okrem Sofie Lorenovej sa na červenom koberci predstavia aj Cate Blanchett, Reese Witherspoon, Robert Redford, či Halle Berry. Festival zožal kritiku už počas úvodného ročníka za to, že sa údajne snaží konkurovať benátskemu filmovému festivalu Mostra. Na rozdiel od Benátok, rímsky festival je otvorený aj pre širokú verejnosť, ktorá môže sledovať filmy spolu s novinármi. Takisto ako minulý rok, na festivale udelia špeciálnu cenu poroty, cenu pre najlepšieho herca a herečku. Tohtoročnú porotu tvoria vybraní návštevníci kina pod dohľadom oscarového režiséra Danisa Tanovića (Zem nikoho).

Festival, ktorý sa zrodil v hlave rímskeho starostu a filmového nadšenca Waltera Veltroniho, má byť hlavne párty pre verejnosť a má prilákať filmových fanatikov, ale aj takých, ktorí podobnú akciu ešte nezažili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu