Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Mladý populárny spevák Toše Proeski zahynul pri havárii

Známy macedónsky spevák Toše Proeski († 26)
Známy macedónsky spevák Toše Proeski († 26) (Zdroj: YouTube)

NOVA GRADIŠKA - Dnes v ranných hodinách v chorvátskej Novej Gradiške, pri zrážke Volkswagenu Tuareg s kamiónom, zahynul známy macedónsky spevák Toše Proeski.

Vo vozidle boli okrem dvadsaťšesťročného speváka, ktorý spal vpredu vedľa šoféra, aj jeho manažérka Ljiljana Petrović (1958) zo Skopje a Džordže Džordževski (1975), ktorý šoféroval. Príčinou nehody bolo pravdepodobne nedostatočné dodržanie vzdialenosti. Automobil, v ktorom zahynul Toše Proeski, išiel v smere do Záhrebu, narazil do prívesu kamióna a po náraze skončil v tráve mimo cesty.

Chorvátske médiá informujú, že Proeski bol namieste mŕtvy. Podľa polície, ďalších dvoch cestujúcich previezli do nemocnice v Novej Gradiške. Službukonajúci lekár potvrdil, že vodič je ťažko zranený a museli ho operovať. Ljiljana Petrović bola pri vedomí a podľa prvých vyšetrení má iba ľahké zranenia. Toše cestoval do Záhrebu, kde mal v štúdiu známeho hudobníka Nikšu Bratoša nakrútiť anglickú verziu jedného zo svojich hitov.

"Tragédia je pre mňa totálny šok. Telefonovali sme spolu pred pár dňami a dnes mal ku mne prísť. Občas si človek kladie otázku, prečo práve takýto ľudia, ktorí tu môžu toho ešte toľko urobiť, tak skoro odchádzajú. Bolo poctou s ním pracovať. Bol vynikajúci, skromný a pozitívny človek," povedal Nikša Bratoš.

Proeski patril k najpopulárnejším spevákom na celom Balkáne, jeho piesne sa umiestňovali na prvých miestach v rebríčkoch hitparád v Macedónsku, Srbsku, Čiernej Hore, Bosne a Hercegovine, i v Chorvátsku. Cenu Matky Terezy za humanitnú činnosť získal v roku 2003 a o rok neskôr sa stal Vyslancom dobrej vôle UNICEF. Jeho pieseň Tento svet sa stala hymnou UNICEF. Informácie uverejnil srbský denník BlicOnline.

Videoklip: Ko ti to grize obraze

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu