Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Exkluzívna spoveď Rasťa Žitného: Prečo sa rozvádzame...

„Nezniesol by som, keby bola Katka pri mne nešťastná,“ objasňuje Rasťo. Zobraziť galériu (12)
„Nezniesol by som, keby bola Katka pri mne nešťastná,“ objasňuje Rasťo.

BRATISLAVA - „Už nech to mám čo najskôr za sebou!“ To si v týchto dňoch zo všetkého najviac želá markizácky moderátor Rasťo Žitný (30), ktorého čaká jedno z najbolestivejších období života.

Rozvod. Spomienky na päťročné manželstvo s Katkou (28) sú však príliš čerstvé na to, aby na ne mohol len tak zabudnúť. V nádeji, že to rýchlejšie prebolí, si z prstenníka ľavej ruky sňal i obrúčku... Zbytočne.

Napriek tomu, že televízny moderátor prežíva v súkromí vážnu životnú krízu, málokomu sa so svojím trápením zdôveril. „Rasťo je veriaci človek. Manželstvo bolo preňho sväté,“ tvrdí Žitného dobrý kamarát, ktorý zjavne vie, o čom hovorí. Rasťo sa vraj po svadbe úplne zmenil - prestal spievať v zbore a zdvorilo odmietal aj pozvanie na pivo. „S Katkou sa mali veľmi radi a žili len pre seba,“ zhodnotil moderátorovo manželstvo. Preto nemohol uveriť, že sa dvojica mieni po piatich rokoch rozísť. A nie je sám. Krutú hru osudu nedokáže pochopiť dokonca ani moderátor. „Je to zvláštne. Neraz som v podobnej situácii radil svojim priateľom a teraz som sa v nej ocitol aj ja. To by mi ani vo sne nenapadlo,“ priznáva absolvent sociálnej práce.

Rasťo Žitný o rozpade svojho manželstva nedokáže rozprávať. Z úcty k manželke. Zo strachu pred neželanou medializáciou. Z pocitu pokory pred Bohom... „Nezniesol by som, keby bola Katka pri mne nešťastná,“ objasňuje mladý muž, prečo sa rozhodol pristúpiť na manželkin návrh - ukončiť temer rok trvajúcu krízu rozvodom. Žiadosť na súd podala Katarína už minulý týždeň, no ako moderátor podotkol, „ani pre ňu to nebolo jednoduché“.

Ani jeden z nich nechce dôvody ich rozchodu odhaliť. Obaja sa dokázali zhodnúť aj na tom, ako budú do rozvodu žiť. „Zatiaľ bývam v Trnave, kde máme byt, ale už si hľadám v Bratislave podnájom. Neskôr by som chcel mať domček na vidieku,“ s iskierkou nádeje plánuje Rasťo svoju budúcnosť. Zároveň vyvracia podozrenia, že by jeho manželstvo stroskotalo kvôli nevere: „Som si istý, že Katka ma počas piatich rokov nášho spoločného života nikdy nepodviedla. A to isté platí o mne.“

Známa televízna tvár dokonca nepripúšťa ani to, že za nečakaný koniec ich vzťahu môže šoubiznis. „Pre mňa mediálna sláva nikdy nič neznamenala. Ja uznávam úplne iné hodnoty. Veď načo by mi bolo moje luxusné auto, keď si vedľa mňa nemá kto sadnúť...“ Rasťo je presvedčený, že s manželkou bude aj po rozvode vychádzať priateľsky. Veľmi si to želá, hoci tuší, že to nebude ľahké. Ale teraz vie, že musí začať nový život. Úplne odznova. A sám...
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu