Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Toni Braxton urovnala spor s bývalým manažérom

Toni Braxton Zobraziť galériu (3)
Toni Braxton

BRATISLAVA - Speváčka Toni Braxton urovnala miliónový spor so svojím bývalým osobným manažérom.

Podľa utorkovej dohody umelkyňa môže po vyplatení zálohy v prepočte 9,9 milióna korún manažérovi Barrymu Hankersonovi, pracovať na nových projektoch. Hankerson chcel pôvodne od speváčky milión dolárov. Ako uviedol jeho právnik Samuel Chilakos, podľa zmluvy manažér nemohol požadovať tieto peniaze, pretože v nej bolo iba vymedzené, s ktorými nahrávacími spoločnosťami môže Braxton spolupracovať. Obe strany sa dohodli na tom, že speváčka vyplatí zo svojho nasledujúceho albumu tantiemy bývalému manažérovi.

Braxton podala v januári proti Hankersonovi žalobu. Tvrdila v nej, že jej dlží minimálne desať miliónov dolárov za to, že spôsobil ukončenie jej zmluvy s Arista Records, s cieľom získať ju pre vlastné vydavateľstvo. V žalobe manhattanský okresný súd obvinil Hankersona z toho, že svoje finančné záujmy kládol pred jej záujmy a že podvodom spôsobil ukončenie jej lukratívnej zmluvy s Arista Records. Braxton ukončila zmluvu s vydavateľstvom Arista Records v marci 2003.

Spolupracovať s nimi začala v roku 1991. O dva roky neskôr u nich vydala svoj debutový album Toni Braxton (1993). Nahrávka sa vyšplhala na prvú priečku hitparády Billboard 200 a po celom svete sa jej predalo viac ako desať miliónov kópií. Vďaka albumu získala aj cenu Grammy pre najlepšieho nováčika (1994) a dva roky po sebe cenu Najlepšia r'n'b speváčka (1994 a 1995).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu