Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Televízie kupčia so známymi tvárami

Mladá moderátorka Barmošová vo vojne televíznych staníc získala 100-tisíc mesačne. Zobraziť galériu (3)
Mladá moderátorka Barmošová vo vojne televíznych staníc získala 100-tisíc mesačne.

BRATISLAVA - Vojna slovenských televízií sa vyostruje! Každá sa usiluje dostať do svojej „stajne“ čo najviac populárnych osobností. Prestupy z jednej televízie do druhej sú však finančne stále náročnejšie. Potvrdzuje to najnovší prípad moderátorky TV JOJ Lucie Barmošovej (24), ktorá v Markíze vyhrala konkurz na uvoľnené kreslo po Anete Pariškovej (32). Jojka túto ponuku prebila, a tak ešte nedávno neznáma moderátorka bude hlásiť správy za 100-tisíc mesačne u kňažkovcov. Z jednej televízie do druhej kočujú aj stále drahší zabávači.

Kňažkovcom sa ešte stále dvíha tlak, keď si spomenú, ako prišli o populárneho herca Maroša Kramára (46). Z obľúbenej jojkárskej relácie Inkognito n e č akane prešiel do Markízy, ktorá mu okrem vyššieho honoráru ponúkla aj vlastnú reláciu Bonzáčik. Odvetou na tento prestup bola kúpa markizáckeho zabávača Joža Pročka (41) do Jojky. Od apríla tam bude uvádzať šou podobnú relácii Je to možné?!

Biznis so známymi tvárami z obrazovky sa netýka len komerčných staníc. Zapojila sa doň aj verejnoprávna STV. Jedným z jej najväčších úlovkov je moderátorka Jarmila Lajčáková-Hargašová (38). Tá sa po trojročnej materskej dovolenke nevrátila do domovskej Markízy, kde moderovala športové správy, ale priamo do hlavného spravodajstva STV. Bývalá hviezda Markízy za uvádzanie večerných Správ inkasuje mesačne 70-tisíc korún. „Ide o prestíž a o to, ako budú so mnou v Slovenskej televízii spokojní. Môžem odprisahať, že môj odchod z Markízy do STV nebol podmienený výškou platu.“

Po rokoch vymenil Markízu za verejnoprávnu televíziu aj spravodajca Ivan Janda. „Považujem ho za televízneho profesionála,“ uznal generálny riaditeľ STV Richard Rybníček. Okrem toho vraj Janda nemá žiadne politické pozadie, je to rešpektovaný človek a ovláda televíznu problematiku. Moderátor Peter Kočiš (40) v minulosti tiež presedlal z STV do Jojky a svoje rozhodnutie vtedy vysvetlil takto: „Nie som márnivý, ale komunikácia, ktorá prebiehala medzi mnou a vedením STV, sa mi nezdala korektná, tak som prijal ponuku Jojky.“ V Jojke mu prischol vedomostný kvíz Páli vám to. „Musím povedať, že som spokojný a teším sa na každé nakrúcanie,“ poznamenal Kočiš.

Spokojná je aj novopečená manželka hokejistu Žigmunda Pálffyho (33) Andrea Belányiová (29). Dvere do STV za sebou zatvorila vlani v septembri, keď odišla za Žigom do Ameriky. Svoj lukratívny flek v Správach prenechala iným uchádzačkám. Po návrate na Slovensko jej šancu ponúkla nielen verejnoprávna televízia, ale i Markíza. No Andrea sa prekvapujúco rozhodla vrátiť do TA 3, kde v minulosti začínala. „Nejde mi o peniaze, so Žigom už čoskoro plánujeme rodinku a chceme pokoj,“ povedala čiernovláska.

Zrejme nie o peniaze, ale o holú existenciu išlo pred piatimi rokmi Braňovi Ondrušovi (32). Ambiciózny moderátor markizáckych Televíznych novín síce načas zakotvil v politike, najskôr ako hovorca SDĽ, a neskôr prvý jej podpredseda. Po voľbách sa všetko zmenilo. Otec vtedy troch detí (dnes ich má štyri) rýchlo pochopil, že z politických fráz sa jeho rodina nenasýti. Prišlo vyslobodenie v podobe ponuky TV JOJ, aby moderoval večerné noviny. Zatiaľ je jej verný.

Pohnútky televíznych hviezd opustiť jednu televíziu a prejsť do konkurenčnej sú rôzne. Pohnútky televízií získať si na svoju stranu najpopulárnejšiu star sú totožné. Všetkým totiž ide o to, aby pred svoje obrazovky prilákali čo najviac divákov. A vyššia sledovanosť znamená väčší záujem inzerentov, a teda i viac peňazí... Akú maximálnu sumu sú televízne stanice ochotné zaplatiť za kúpu mediálne známej tváre, nie je zatiaľ na Slovensku jasné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu