Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Vondráčkovej nevlastný syn má rakovinu

Pre prominentný pár bol vlaňajší rok jeden z najťažších v živote. Šlo o život vtedy 20-ročného Martinovho syna Antonína.
Pre prominentný pár bol vlaňajší rok jeden z najťažších v živote. Šlo o život vtedy 20-ročného Martinovho syna Antonína.

PRAHA - Pre rodinu českej speváčky Heleny Vondráčkovej (59), jej manžela Martina Michala (47) a matku jeho syna Helenu (48) bol minulý rok plný bolesti, strachu a napätia. Podľa českého denníka Aha! Martinovmu 21-ročnému synovi Antonínovi diagnostikovali rakovinu kostí, takzvaný Ewingov sarkóm. Sláva a svetlá rámp sa v tej chvíli stali pre Martina a obe jeho Heleny nepodstatnou záležitosťou. Začal sa boj o život „ich“ syna!

Pred rokom bol Tonda vášnivým futbalistom.Žil pre tento šport a veril, že futbalu sa bude môcť venovať aj profesionálne. „V marci ho pri hre niekto kopol do rebier. Na tom mieste sa mu potom urobila hrča, ale neprikladali sme tomu pozornosť. Lenže hrča nezmizla a Tonda išiel na vyšetrenie. A až vtedy nám oznámili tú strašnú diagnózu,“ nezakrýva Martin emócie, keď si spomenie na najhorší moment svojho života. Zranenie zo športu upozornilo na to, že v Antonínovom tele nie je niečo v poriadku. Lekári pri vyšetrení objavili zhubný nádor! „Tonda musel podstúpiť náročnú operáciu, pri ktorej mu odobrali tri rebrá a potom ešte sériu trinástich chemoterapií. Vypadali mu vlasy, bol vyčerpaný, povedali mu, že futbal si už nezahrá. Bolo to veľmi náročné na psychiku každého z nás. Ale on s tým bojuje ako správny chlap,“ hovorí s hrdosťou v hlase jeho mediálne známy otec a manžel českej speváčky Heleny Vondráčkovej.
Čo je Ewingov sarkóm?
Patrí medzi najčastejšie zhubné nádory kostí. „Vyskytuje sa v plochých kostiach ako panva, rebrá, alebo v kostiach horných a dolných končatín. Často sa však rozširuje aj do iných kostí a do pľúc,“ hovorí lekár Martin Bognár. Objavuje sa prevažne u mladých mužov. „Takmer 90 % chorých je mladších ako 30 rokov. Liečia sa kombináciou chemoterapie a ožarovania. Pokiaľ je možné odstránenie nádoru, stúpa šanca na úplné uzdravenie,“ konštatuje Bognár.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu